Vil du få mest muligt ud af din musiksamling?  Støjdæmpende hovedtelefoner er en god mulighed, men hvordan fungerer de?

Hvordan fungerer støjdæmpende hovedtelefoner?

Reklame Hvis du vil drukne omverdenen, mens du lytter til dine melodier, er støjdæmpende hovedtelefoner et godt køb. Men hvordan fungerer de, og hvad skal du kigge efter, når du køber et par? Lad os bryde åbne støjdæmpende hovedtelefoner og se, hvordan de fungerer. Forskellige slags støjdæmpende hovedtelefoner Støjdæmpende hovedtelefoner findes i to forskellige typer: passive og aktive . Som du kan

Reklame

Hvis du vil drukne omverdenen, mens du lytter til dine melodier, er støjdæmpende hovedtelefoner et godt køb. Men hvordan fungerer de, og hvad skal du kigge efter, når du køber et par?

Lad os bryde åbne støjdæmpende hovedtelefoner og se, hvordan de fungerer.

Forskellige slags støjdæmpende hovedtelefoner

Støjdæmpende hovedtelefoner findes i to forskellige typer: passive og aktive . Som du kan se ved navnene, blokerer passive hovedtelefoner lyden uden at gøre noget ekstra; al den lyddæmpende "teknologi" ligger inden for hovedtelefonens konstruktion og materialevalg.

Aktive hovedtelefoner på den anden side arbejder aktivt for at annullere lyden ved hjælp af lyd annullering.

Så hvordan er de forskellige, og hvilken skal du købe?

Hvordan fungerer passive støjdæmpende hovedtelefoner?

Et par passive støjdæmpende hovedtelefoner
Billedkredit: AEPhotos / DepositPhotos

Passive støjdæmpende hovedtelefoner er ikke komplicerede i design. Hovedtelefonerne er designet til at dæmpe ekstern støj ved at bruge materialer, der er gode til at dæmpe lyd. Der er intet andet forbi materialet, hvilket betyder, at hovedtelefonerne tager en passiv rolle i at annullere støj - derav navnet

Hvad hovedtelefonerne bruger afhænger naturligvis af den type hovedtelefoner, du køber. Et par in-ear-hovedtelefoner, for eksempel, kan bruge forskellige lyddæmpende materialer end over-ear.

Generelt kommer overørets hovedtelefoner med den bedste passive annullering. Høretelefoner i øret kan kun gøre så meget med deres lille størrelse og nærhed til trommehinden.

Når passive støjdæmpende hovedtelefoner er bedst for dig

Naturligvis vil denne passive støjdæmpende metode ikke være så effektiv som en aktiv. Aktive støjdæmpende hovedtelefoner bruger typisk passive metoder oven på de ekstra funktioner. Der er dog stadig masser af grunde til, at du skal få dem.

For det første er de billigere. Hvis du vil have et par hovedtelefoner, der kan blokere for blød stemningsstøj, er du muligvis ikke nødt til at bruge ekstra på aktive hovedtelefoner for at opnå dette. Som et resultat kan du få passive hovedtelefoner og spare dig selv nogle penge.

Aktivt støjdæmpende hovedtelefoner kræver også strøm til, at deres mekanismer fungerer, via et USB-kabel eller batterier. Hvis dette lyder som en besvær for dig, er du sandsynligvis bedre stillet med de "dumme" passive hovedtelefoner.

Hvordan fungerer aktive støjdæmpende hovedtelefoner?

En lydbølge, der repræsenterer aktiv støj-annullering
Billedkredit: ahasoft / DepositPhotos

Aktive støjdæmpende hovedtelefoner fungerer ved at gøre en konstant indsats for at dæmpe lydene omkring dig. For at gøre dette skal de ændre lydene, der kommer ind i øret. På den måde høres kun musikken fra hovedtelefonerne, og alt derude vil blive dæmpet.

Aktive støjdæmpende hovedtelefoner fungerer ved at lytte til lyden omkring dig. Til dette kræves en mikrofon, som du finder installeret på alle aktive støjdæmpende hovedtelefoner. Dette sporer lyde, der forekommer omkring dig, og måler lydbølgerne, der udgør disse lyde.

Hvis du nogensinde har set nogen tale i nærheden af ​​et oscilloskop, og lydbølger vises på skærmen, er det dette, som hovedtelefonerne opdager. Når der registreres lyd, skal dette annulleres. Så hvordan gør hovedtelefoner det?

I modsætning til, når du taler i et oscilloskop, har du set, hvad der sker, når det er dødt stille? Du vil bemærke linjens linjer. Som sådan er det hovedtelefonens opgave at tage lydbølgerne rundt og annullere dem for at skabe en flatline.

Måden det gør dette på er ved at udsende en bølge, der er den direkte inverse af det, den hører. Lydbølgernes toppe og trough møder hinanden og annullerer hinanden, hvilket resulterer i en flad linje; med andre ord sød stilhed.

Når aktive støjdæmpende hovedtelefoner er bedst for dig

Aktive støjdæmpende hovedtelefoner er ikke billige, men de gør deres arbejde meget godt. Hvis du arbejder i støjende områder, og almindelige hovedtelefoner ikke er gode nok til at blokere lyden, er aktive støjdæmpende hovedtelefoner det bedste valg for dig.

Skal du købe støjdæmpende hovedtelefoner?

Støjdæmpende hovedtelefoner er fantastiske, men de kræver en betydelig økonomisk investering. Som sådan er det ikke alle, der har brug for støjdæmpende hovedtelefoner, så du skal tænke hårdt over, hvis du har brug for de ekstra penge på dem.

Mennesker, der drager mest fordel af støjdæmpende hovedtelefoner, er dem, der arbejder eller rejser i meget støjende områder, mens de lytter til musik. Disse udvendige lyde kan forstyrre din lyd og gøre det svært at forstå den musik, der afspilles i dine hovedtelefoner. Støjdæmpende hovedtelefoner er et smart valg til at lytte til musik i højere miljøer.

I mellemtiden, hvis du overvejer at købe disse hovedtelefoner med henblik på blot at blokere lyd, kan du overveje billigere alternativer. Ørepropper er for eksempel meget overkommelige, men alligevel effektive til at blokere for støj. Hvis du ikke planlægger at lytte til musik i et højt miljø, kan støjdæmpende hovedtelefoner være spild af penge.

Sådan vælges de bedste støjdæmpende hovedtelefoner

At lære om støjdæmpende hovedtelefoner er en ting; at vælge en, der passer til dig, er noget andet. Med så mange modeller derude, hvilke er bedst for dig?

Når det er tid til at vælge nye hovedtelefoner, skal du spørge dig selv, hvor meget du er villig til at bruge. Denne begrænsning vil indsnævre dit interval afhængigt af dit budgetbehov.

Købe støjdæmpende hovedtelefoner på et budget

Desværre, hvis du er lav på penge, kan du synes, at støjdæmpende hovedtelefoner er for dyre til dit budget - selv for de passive modeller. Passive støjdæmpende hovedtelefoner svæver rundt i $ 100-området, mens aktive modeller kan gå fra mellem-lave $ 100 og opad.

Uanset hvad, hvis du har midlerne til et billigt, men godt par støjdæmpende hovedtelefoner, er der masser af valg. Vi diskuterede de mest overkommelige støjdæmpende hovedtelefoner til studerende De 5 bedste overkommelige støjdæmpende hovedtelefoner til studerende De 5 bedste overkommelige støjdæmpende hovedtelefoner til studerende Her er de bedste billige støjdæmpende hovedtelefoner, du kan købe til en anstændig pris. Perfekt til studerende! Læs mere før, så sørg for at læse vores anbefalinger til nogle pengevenlige ideer.

Købe støjdæmpende hovedtelefoner med ubegrænset budget

På den anden side, hvis penge ikke er et problem, vil du opdage, at verdenen med støjdæmpende hovedtelefoner åbner op for dig. Jo mere premium-modeller er ikke billige - de har ofte en prislapp på $ 200-300 - men de er værd at pengene.

Hvis du er på jagt efter det ultimative inden for støjdæmpende hovedtelefoner, skal du prøve de bedste støjdæmpende hovedtelefoner til lydfiler De 8 bedste støjdæmpende hovedtelefoner til lydfiler De 8 bedste støjdæmpende hovedtelefoner til lydfiler Leder du efter det bedste støjdæmpende hovedtelefoner? Hvis du er en audiofil, er disse muligheder i høj kvalitet dine bedste odds. Læs mere . Foretag aldrig et så stort køb uden at konsultere anmeldelser først, ellers bliver du måske skuffet.

Læring om teknologi til støjbekæmpelse

Støjdæmpende hovedtelefoner kan virke som magi i starten, men de er lette at forstå. Passive hovedtelefoner forsøger at dæmpe den omgivende lyd ved hjælp af tætte materialer, mens aktive hovedtelefoner forsøger at skabe det inverse af lydbølgerne i dine omgivelser.

Støjdæmpende hovedtelefoner er fantastiske, men hvad med isolationshovedtelefoner? Hvis du har brug for nogle råd om at skelne mellem de to, skal du huske at læse op om støjdæmpning kontra isolering hovedtelefoner Støj Annullering kontra isolering: Hvilke hovedtelefoner er bedre for dig? Støj annullering vs. isolering: Hvilke hovedtelefoner er bedre for dig? Der er mange misforståelser med hensyn til støjdæmpning og støjisolering for hovedtelefoner. Her er alt hvad du behøver at vide for at tage en sund beslutning mellem de to. Læs mere .