Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver er en langvarig supportudgivelse.  Her er hvorfor du skal bruge Ubuntu 18.04 LTS indtil mindst 2021.

Ubuntu 18.04 LTS: Bør du opgradere? 8 grunde

Reklame Ubuntu 18.04 LTS “Bionic Beaver” er den aktuelle Long Term Support-udgivelse af Ubuntu. Dette gør det til det største valg for enhver, der overvejer Ubuntu. Har du stadig brug for at overbevise? Her er hvorfor du skal opgradere til eller installere Ubuntu 18.04 LTS på din Linux PC eller laptop. Ubunt

Reklame

Ubuntu 18.04 LTS “Bionic Beaver” er den aktuelle Long Term Support-udgivelse af Ubuntu. Dette gør det til det største valg for enhver, der overvejer Ubuntu. Har du stadig brug for at overbevise? Her er hvorfor du skal opgradere til eller installere Ubuntu 18.04 LTS på din Linux PC eller laptop.

Ubuntu 19.10 vs 18.04: Hvad du har brug for at vide

Ubuntu 18.04 LTS (kodenavnet “Bionic Beaver”) blev frigivet i april 2018. Som med alle Ubuntu-udgivelser er datoen for frigivelse (år og måned) relateret til versionnummeret.

Dette er en vigtig version af Linux OS. Hvert andet år udstedes en Long Term Support (LTS) frigivelse med fem års støtte fra Canonical. Dette betyder, at du kan bruge Ubuntu 18.04 LTS med support indtil 2023.

I skrivende stund er Ubuntu 19.10 klar til udgivelse. Som andre ikke-LTS-udgivelser har Ubuntu 19.10 imidlertid ikke det samme niveau af support som Ubuntu 18.04. Opdateringer stopper efter to år i stedet for de fem, der tilbydes fra en LTS.

Husk dette, hvis du spekulerer på, om du skulle opgradere fra Ubuntu 16.04 LTS, er svaret "snart". Støtten til den LTS-udgivelse slutter i 2021.

På mange måder er Ubuntu 18.04 kerneversionen af ​​operativsystemet, mens Ubuntu 18.10, 19.04, 19.10 og andre ikke-LTS-udgivelser kan behandles som en blanding af midlertidig opdatering og avanceret beta.

Vil du vide mere? Her er otte grunde til, at du skal bruge Ubuntu 18.04 LTS.

1. Sikkerhedsforbedringer

Primært skal du opgradere din nuværende Ubuntu-version regelmæssigt for at drage fordel af de nyeste sikkerhedsrettelser. Disse kan være til operativsystemet, driverne eller endda (i tilfælde af Meltdown og Spectre-fejl Meltdown og Spectre Lad enhver CPU sårbar at angribe Meltdown og Spectre Forlade enhver CPU, der er sårbar at angribe. En enorm sikkerhedsfejl med Intel CPU'er er blevet afsløret . Meltdown og Spectre er to nye sårbarheder, der påvirker CPU'en. Du ER påvirket. Hvad kan du gøre ved det? Læs mere) den underliggende hardware.

Det er værd at påpege her, at dette er tilfældet for alle operativsystemer, hvad enten Linux-baseret, Windows eller macOS. Regelmæssige opdateringer forbedrer din computers sikkerhed. Dette er grunden til, at Windows XP-brugere regelmæssigt opfordres til at opgradere eller skifte til Linux Skifte fra Windows til Linux og komme op og køre i minutter Skifte fra Windows til Linux og komme op og køre i minutter Skift fra Windows til Linux kan virke kompliceret, men det er let! Sådan får du vigtige data og programmer fra det ene operativsystem til det andet. Læs mere .

Der er dog en potentiel sikkerhedsproblem, som du skal være opmærksom på. Med Ubuntu 18.04 LTS agter Canonical at indsamle data fra din computer. Men der er ikke noget, der identificeres personligt i disse data.

I stedet er det at etablere din computers hardwarekomponenter, hvilken version af Ubuntu du kører, din placering (baseret på dit valg, når du opretter Ubuntu) og et par andre ting.

Dette markerer en ændring fra Canonicals tidligere holdning til denne slags dataindsamling, men er forståelig i betragtning af, hvordan flakey-tal er til Linux-brug overalt i verden. Af afgørende betydning kan denne dataindsamling fravælges; Hvis du opgraderer fra en tidligere version af Ubuntu, kan du også tilmelde dig .

2. GNOME ankommer til LTS-udgivelsen

Ubuntu GNOME LTS desktop
Den største nyhed om LTS-udgivelsen er måske GNOME 3.28. Siden GNOME erstattede Enhed i Ubuntu 17.10 (selvom Enhed ikke er helt død) 5 projekter, der beviser enhed er langt fra døde, 5 projekter, der beviser enhed, er langt fra døde Kæmper for at komme til enighed med Unitys pludselige ende? Du er heldig. Disse projekter hjælper dig med at få mest muligt ud af Canonicals forladte skrivebordsmiljø i årene fremover! Læs mere) GNOME har været standard desktopmiljø (afbildet ovenfor på Artful Aardvark).

Selvfølgelig behøver du ikke at gå med GNOME. Andre Ubuntu-skrivebordsmiljøer er tilgængelige, såsom MATE MATE Explained: Et kig på et af Linux mest varige desktops MATE Explained: Et kig på en af ​​Linux mest varige desktops I modsætning til kommercielle operativsystemer, giver Linux dig mulighed for at ændre dit desktop-miljø. En af de mest populære er MATE, men hvor god er den, og skal du installere den på din Linux-pc? Lad os finde ud af det. Læs mere .

GNOME på Ubuntu 18.04 LTS markerer det første udseende af det nye Unity-esque tilpassede GNOME 3.0-skrivebord på en langsigtet supportudgivelse. Og det er en god grund til at opgradere Ubuntu til version 18.04.

3. Ubuntu 18.04s splinternye ikonsæt

Ubuntu GNOME ikonsæt

På trods af håb om det modsatte (og et dedikeret samfundsprojekt) praler Ubuntu 18.04 ikke med et nyt nyt look. Mens Ambiance-temaet hænger rundt (selvom det ser lidt træt ud), er nogle nye ikoner inkluderet i Ubuntu.

Open source-ikonprojekt Suru er blevet integreret i Ubuntu 18.04. Disse ikoner blev oprindeligt set i det forladte Ubuntu Touch mobile operativsystem (nu under kontrol af UBPorts.com).

Som bemærket på Suru-websiden (hvor du kan se på hvad der skal komme), er "originale mobilapplikationsikoner blevet genanvendt for at tema deres GNOME-modstykker. Mappe- og filtypeikoner er tilføjet, baseret på et uudgivet Suru-koncept. Der er desuden oprettet et komplet symbolsk ikonsæt med mange ikoner baseret på de originale Suru-systemikoner. ”

4. Farveemoji

Ubuntu GNOME smileys og emojis
Syge af Ubuntu efterlader dig med pinlige sort-hvide emojer? Opgradering til Ubuntu 18.04 LTS leverer fuld farveemoji til dit Ubuntu-skrivebord som standard.

Du er stoked, ikke? Jeg kan fortælle.

De emojer, som du finder i Ubuntu 18.04 LTS, er de samme open source-emojer, som findes på Android.

5. Ubuntu 18.04 bruger 4.15 Linux Kernel

Det er kernen, der sidder i hjertet af ethvert Linux-baseret operativsystem. Dette er dybest set den komponent i operativsystemet, der taler til hardwaren.

Når vi bevæger os væk fra udgivelsesdatoen for Ubuntu 18.04, bliver v4.15-kernen forældet. For at holde tingene opdaterede, kan du overveje at opdatere Ubuntu Linux-kernen. Hvordan man nemt kan opgradere Ubuntu's Linux-kerne med Ukuu. Hvordan man nemt kan opgradere Ubuntu's Linux-kernel med Ukuu. Opgradering af Linux-kernen er ikke let, men hvis du kører Ubuntu og vil have den nyeste kerne, er der nu et simpelt værktøj, du kan bruge til at downloade opdateringen: Ukuu. Læs mere .

6. Fællesskabssourcerede standardfunktioner og apps

Tag dig tid på Ubuntu 18.04 LTS til at gennemgå samlingen af ​​community-sourcede funktioner og apps. Opkaldet i april 2017 har indkaldelsen af ​​forslag haft enorme resultater. Se efter forbedret NVIDIA GPU- og touchpad-gestus support samt BlueZ-implementering for forbedret Bluetooth-funktionalitet.

Men det slutter ikke der. Ubuntu-samfundet foreslog også, at nye apps blev samlet med operativsystemet. Ubuntu 18.04 LTS inkluderer følgelig valg som Mozilla Firefox, LibreOffice, Kdenlive og GNOME-kalender.

Disse værktøjer er dog ikke som standard tilgængelige i operativsystemet. Snarere har du muligheden for at installere dem, mens du installerer Ubuntu.

7. Xorg Display Server vender tilbage til Ubuntu 18.04

Ubuntu GNOME-login
Før 18.04 LTS havde Ubuntu en hård tid ved at miste både Unity og den mobile variant, Ubuntu Touch. Et af de største klæbepunkter var overgangen til Wayland display-server i Ubuntu 17.10.

Mens det fortsat er øremærket som fremtidens skærmeserver, resulterede manglen på app-support til Wayland i, at brugerne skiftede tilbage til Xorg.

Som et resultat kommer Ubuntu 18.04 LTS med Xorg gendannet som standard display-server. Det er dog simpelt nok at skifte tilbage til Wayland via et tandhjulikon på loginskærmen.

8. Langsigtet support betyder, at Ubuntu 18.04 er pålidelig

Med nye versioner af Ubuntu frigivet hver sjette måned er det vigtigt at have en stabil mulighed. Long Term Support-udgivelser kommer kun hvert andet år, men de er vigtige for mange.

Uanset om du er studerende, virksomhed eller spiller, en LTS-udgivelse af Ubuntu bringer en vis grad af stabilitet. Du kan stole på denne version af Ubuntu på en måde, der ikke er mulig med foreløbige udgivelser. Som et resultat er LTS-versioner mere populære, og du finder masser af support til OS online.

Ubuntu 18.04 LTS tilbyder den pålidelighed, du leder efter i et operativsystem. Det er meget værd - og alligevel er dette operativsystem helt gratis.

Store grunde til at opgradere Ubuntu i dag

Så Ubuntu 18.04 LTS kommer, og du har masser af grunde til at opgradere. Sådan sammenfattes:

  1. Sikkerhedsforbedringer
  2. GNOME på LTS
  3. Splinternye ikoner
  4. Farveemoji
  5. Ny Linux-kerne
  6. Funktioner fra Fællesskabet
  7. Xorg display server
  8. Ubuntu 18.04 LTS er pålidelig

Vil du have en bedre forståelse af, hvordan alt dette passer sammen med Ubuntu? Tjek vores Ubuntu-startguide Kom godt i gang med Linux og Ubuntu Kom godt i gang med Linux og Ubuntu Du er interesseret i at skifte til Linux ... men hvor starter du? Er din pc kompatibel? Vil dine foretrukne apps arbejde? Her er alt hvad du har brug for at vide for at komme i gang med Linux. Læs mere . Og hvis du er klar, kan det være nu på tide at opgradere til Ubuntu 19.04 5 grunde til at opgradere til Ubuntu 19.04 "Disco Dingo" 5 grunde til at opgradere til Ubuntu 19.04 "Disco Dingo" Overvejer en opgradering (eller komplet switch) til Ubuntu 19.04 ? Her er de vigtigste grunde til at omfavne den nyeste version af Ubuntu. Læs mere .

Udforsk mere om: Ubuntu.