Med forurening rundt omkring os kan flowet være et af de mest væsentlige og vitale enheder, du kan købe.

Plume Labs Flow: En bærbar luftkvalitetsmonitor, der holder dig informeret

Annonce Vores dom om strømmen : På trods af nogle app-problemer er Flow-luftkvaliteten en af ​​de mest essentielle og vitale enheder, du kan købe i dag. 8 10 Det kommer ikke som nogen overraskelse for dig, at vi hver dag indånder forurenet luft. Luftkvaliteten varierer meget efter klima, land og endda gade. Dårlig

Annonce Vores dom om strømmen :
På trods af nogle app-problemer er Flow-luftkvaliteten en af ​​de mest essentielle og vitale enheder, du kan købe i dag. 8 10

Det kommer ikke som nogen overraskelse for dig, at vi hver dag indånder forurenet luft. Luftkvaliteten varierer meget efter klima, land og endda gade. Dårlig luftkvalitet kan forårsage en hel række komplikationer, ikke mindst for dig selv og din families helbred.

Men hvad nu hvis du kunne overvåge luftkvaliteten, hvor du er lige nu? Det er målet med Plume Labs, en fransk start, der netop har lanceret deres første mobile luftkvalitets tracker: Flow, der nu er tilgængeligt for $ 180.

Design

Flow er en lille enhed i palmestørrelse designet til at overvåge luftkvaliteten på farten. Det repræsenterer Plume Labs første hardwareprodukt, men det vises ikke. Det er en attraktiv enhed, der har været meget opmærksom på designet.

Fotografi af flow i Londons Piccadilly Circus

Den øverste del af Flow har mange små huller placeret rundt om enheden for at lade luft passere ind i sensorerne under. Disse lufthuller resulterer imidlertid i, at enheden ikke er vandtæt, så du skal være ekstra omhyggelig under regnfulde forhold. Flows iøjnefaldende design betyder, at du ikke føler dig flov over at bære den med dig.

Opmærksomheden for detaljer fortsætter med den veganske læderrem, der er fastgjort til toppen. Remmen er blød og er ikke en kamp for at åbne eller lukke. Flow er relativt unikt, idet enheden er bærbar. De fleste smarte eller tilsluttede luftkvalitetsmonitorer er designet til at blive hjemme eller på kontoret og ikke transporteres med dig hele dagen.

Fotografi af flow i et træ med rem vist

Den nederste del af fronten af ​​enheden er dedikeret til en berøringsfølsom pude, der fungerer som den eneste knap. Ved at trykke ned på puden aktiveres eller vågner Flow ud af sin passive opsamlingstilstand. En cirkel af LED'er omkring puden lyser som svar på den omgivende luftkvalitet.

Fotografi af Flows opladningshavn

Opladningsporten er i bunden af ​​enheden, hvilket lyder ganske akavet. Imidlertid har Plume Labs også tænkt dette igennem. Inkluderet er en lille dockingstation, hvor du kan springe din Flow ind. Det er ikke fiddly eller vanskeligt, og afstanden på dock er designet, så Flow slot perfekt ind på USB-C opladningsporten. Dette er især nyttigt, da batteriets levetid er omkring en dag, så du bliver nødt til at oplade enheden ganske ofte.

Hvordan det virker

Flow indsamler og gemmer luftkvalitetsdata hele dagen, uanset hvor du tager dem. Tryk på puden foran på enheden lyser lysdioderne i forskellige farver afhængigt af luftkvaliteten omkring dig. Farverne er for det meste, hvad du havde forventet: rød for dårlig, grøn for godt og ... blå til et sted derimellem.

Fotografi af flow i Londons Oxford Street

Da der ikke er noget universelt standardmål for luftkvalitet, der kombinerer alle de forskellige partikler, har Plume Labs udviklet deres egne. Men de har først brug for data, der kan føjes til den model. Hullerne rundt om ydersiden af ​​flowet tillader luft at trænge ind i sensorerne, og luften fordeles ved hjælp af en 5 mm indvendig ventilator. En laser fyrer på luften, og det spredte lys konverteres til elektrisk energi.

Foto af flow over biludstødning

For at måle nitrogenoxid (NO2) og flygtige organiske forbindelser (VOC) partikler ledes luften over en opvarmet membran, der tillader disse partikler at passere. Derefter registreres den energi, der kræves for at holde membranen ved 350 grader Celsius. Plume Labs har udviklet et neuralt netværk til at behandle alle indgående data og konvertere dem til nyttige luftkvalitetsmålinger.

Fotografi af flow oven på en brevboks

Uanset hvilket miljø du er i, er det usandsynligt, at du vil hælde over bjerge med data for at finde ud af, om luften er farlig eller ej. Det er her Flow Air Quality Index (AQI) er praktisk. Det forvandler disse data til et enkelt nummer, der angiver kvaliteten af ​​luften omkring dig. Det er dette nummer, der bruges til at informere de farvede LED'er på fronten af ​​enheden.

Flow-app & opsætning

Selvom det er dejligt at være i stand til at få et hurtigt overblik over luftkvaliteten direkte fra Flow, kan dataene bag AQI muligvis hjælpe med at informere, hvordan vi bedst kan beskytte os selv. Plume Labs udviklede en app til at gå langs med Flow, og enhedens oprindelige opsætning startes også derfra.

Hardwaren er omhyggeligt designet, men desværre lever appoplevelsen ikke helt op til disse højder. Når du har oprettet en konto og konfigureret din enhed, bruges appen hovedsageligt til at se Flows data. I modsætning til nogle andre bærbare enheder ser der ikke ud til at være nogen Bluetooth-forbindelse mellem Flow og din telefon. Dette er ikke et problem i sig selv, da baggrundssynkronisering kan tømme batteriet. Flow har heller ikke brug for en permanent forbindelse, da den ikke modtager nogen data.

Det betyder dog, at når du åbner Flow-appen, skal du vente på, at dataene downloades. Dette er en noget langsom proces, der hæmmes yderligere af vanskeligheder med at opretholde en aktiv Bluetooth-forbindelse med enheden. Nogle gange, uanset hvad jeg prøvede, kunne jeg ikke få appen til at anerkende Flow. Jeg bruger Google Pixel, der har været kendt for at have Bluetooth-problemer. Flow vises imidlertid altid på de tilgængelige Bluetooth-enheder, men bare ikke på Flow-appen.

Den eneste måde at løse problemet på var at adskille Flow fra min konto, en proces, der skal tillade genforbindelse. Desværre skal du til at nulstille det fra fabrikken for at tilslutte Flow igen og permanent slette alle de data, der er gemt på enheden. Da der ikke er nogen baggrundssynkronisering, går data, der er optaget siden du sidst synkroniserede din flow, tabt.

Visning af luftkvalitetsdata

For det meste synkroniseres dataene korrekt mellem Flow og appen. Når du er der, har du muligheden for at gennemse historiske data. Enhver aflæsning, der foretages, mens din Flow er forbundet til appen, vil også geo-tagges, så du kan få et indblik i, hvor luftkvaliteten varierer.

Appens startskærm er en tidslinje for dage, hvor din Flow har registreret data. Øverst på siden viser dagens data, mens de er tilsluttet. Rulning gennem listen fører dig gennem ældre poster. Hver dag opsummeres med en placering, den gennemsnitlige AQI og en sværhedsgrad. Ved at trykke på en post kan du se dagen mere detaljeret med gennemsnitlige PM2.5-, PM10-, NO2- og VOC-værdier vist.

En graf under disse gennemsnitsværdier viser, hvordan AQI varierede hele dagen. Hvis du trykker på og trækker på kortet, ændres værdierne for at vise dig de nøjagtige aflæsninger på de tidspunkter af dagen. Dette fungerer, men det ser ikke ud til at være den bedste måde at gennemse dataene på. Der er ingen måde at sammenligne dage, placeringer eller eksponeringer på. Tidslinjen er en dejlig måde at præsentere dataene på, men åbning af hver dags læsning er lidt kedelig og hjælper dig ikke med at identificere tendenser i dataene.

En væsentlig enhed

Luftkvalitet er en bekymring, uanset hvor du er. Fra biler til fly, til elektricitetsproduktion forurenende stoffer er alle omkring os. Dette gør Flow, og den indsigt, det giver, uvurderlig. Det er en godt designet, bærbar luftkvalitetsmonitor, der kan holde dig informeret om den luft, du indånder med et tryk på en knap. Den positive ting her er, at Plume Labs fik den afgørende del af oplevelsen rigtigt; hardwaren.

Fotografi af flow i brug i en park

Forbindelsesproblemerne og dataanalyse i appen er frustrerende for dem af os, der ønsker at uddybe yderligere i dataene, men software kan opdateres og forbedres. I betragtning af den tid, de har brugt på at udvikle Flow, ser det ud til, at Plume Labs vil stryge nogle af disse problemer ud.

Luften, vi indånder, er afgørende for vores helbred. Mange af os er meget opmærksomme på eller i det mindste er opmærksomme på de sundhedsmæssige fordele ved den mad, vi spiser, og luftkvaliteten bør ikke være anderledes. Flow markerer første gang, at data er let tilgængelige for dig, når du har brug for dem. Af den grund alene kan flowet være et af de mest essentielle og vitale enheder, du kan købe.

Deltag i konkurrencen!

Plume Labs Flow Giveaway

Udforsk mere om: Sundhed, MakeUseOf Giveaway.