Brug for en sikker adgangskodemanager til Linux?  Disse apps er lette at bruge og holde dine online adgangskoder sikre.

De 8 bedste Linux-adgangskodeadministratorer, der skal være sikre

Reklame Bekymringer over privatlivets fred og sikkerhed er en af ​​de store grunde til, at folk bruger gratis og open source-software. Men i dag er beskyttelse af dataene på din computer kun en del af udfordringen. Hvordan administrerer vi alle adgangskoder til alle de forskellige konti, vi opretter på nettet? Adga

Reklame

Bekymringer over privatlivets fred og sikkerhed er en af ​​de store grunde til, at folk bruger gratis og open source-software. Men i dag er beskyttelse af dataene på din computer kun en del af udfordringen. Hvordan administrerer vi alle adgangskoder til alle de forskellige konti, vi opretter på nettet?

Adgangskodeadministratorer er en fantastisk måde at håndtere problemet på. Her er de bedste Linux-adgangskodeadministratorer, du kan stole på for at håndtere dine adgangskoder korrekt.

1. KeePass

KeePassXC password manager på Ubuntu Linux

KeePass gemmer alle dine adgangskoder i en krypteret database, der findes i en enkelt fil på din computer. Du kan få adgang til denne database ved hjælp af en adgangskode, en nøglefil eller begge dele.

Denne database er bærbar, så du kan få adgang til dine adgangskoder på enhver enhed, der indeholder en kopi. Hvis du ikke opretter nye konti ofte, kan du kopiere denne fil over manuelt. Eller du kan indstille, uanset hvilken Linux-venlig filsynkroniseringsmetode, der fungerer bedst for dig.

KeePass begyndte som en Windows-app i 2003, og interface har ikke ændret sig meget siden da. Så mens funktionaliteten er der, kan designen føles lidt lang i tanden. Det er ikke så intuitivt som nogle af de nyere webbaserede muligheder. Men takket være appens modenhed og popularitet er der masser af plugins, der udvider, hvad KeePass kan gøre.

Der er mange versioner af KeePass tilgængelig til Linux. KeePass er en port på Windows-appen. KeePassX og KeePassXC er mere Linux-venlige alternativer bygget ved hjælp af Qt værktøjssæt.

Download: KeePass (gratis)

Download: KeePass X (gratis)

Download: KeePass XC (gratis)

2. GNOME Password Safe

GNOME Password Safe på Fedora Linux

Jeg er meget interesseret i, hvor godt apps jeg bruger integrerer med resten af ​​skrivebordsmiljøet. Hvis du også gør det, og du bruger GNOME, ved du, at de fleste indstillinger ikke passer så godt ind. I dette tilfælde skal du tjekke adgangskodesikker.

Password Safe er omtrent så simpelt, som en desktopbaseret adgangskodemanager kan få. Først opretter du et pengeskab, der indeholder alle dine adgangskoder. Derefter vælger du at beskytte dette sikkert med et kodeord, en nøglefil eller begge dele. Bagefter indtaster du dine konti og adgangskoder. Hvis dette lyder velkendt, skyldes det, at Password Safe bruger det samme format som KeePass.

Password Safe fjerner det meste af kompleksiteten i KeePass og de fleste andre indstillinger. Dette gør det til en fantastisk første password manager for dem af os, der aldrig har brugt sådan software før. På den anden side kan du synes appen er frustrerende, hvis den mangler funktioner, du er vant til andre steder.

Som en ekstra bonus skalereres Password Safe's interface ned for at passe til mobile enheder, nemlig Purism Librem 5.

Download: GNOME Password Safe (gratis)

3. Adgangskode sikkert

Password Safe password manager på Ubuntu Linux

Der er en ikke-relateret open source Windows-app, der også kaldes Password Safe. En beta-version er tilgængelig til Linux,

Password Safe bruger et koncept, der ligner KeePass. Du kan gemme adgangskoder og brugernavne i en eller flere databaser. Appen sørger for at forhindre, at følsomme data udskiftes til disk, tørrer midlertidige data i hukommelsen så hurtigt som muligt og gemmer ikke din master adgangskode direkte. Dette er nogle af metoderne med adgangskodeadministratorer, der holder dine adgangskoder sikre. Hvordan adgangskodeadministratorer holder dine adgangskoder sikre. Hvordan adgangskodeadministratorerne holder dine adgangskoder sikre. Det er også svært at huske adgangskoder, der er svære at knække. Vil du være sikker? Du har brug for en adgangskodemanager. Her er, hvordan de fungerer, og hvordan de holder dig i sikkerhed. Læs mere .

Password Safe er en mere desktop agnostisk app. Det vil se mere hjemme på nogle ikke-GNOME desktops, såsom Xfce og MATE.

Download: Password Safe (gratis)

4. Adgangskode Gorilla

Adgangskode Gorilla password manager på Ubuntu Linux

Hvis du kan lide Password Safe, men betaen ikke fungerer for dig, er der en kompatibel app, der allerede har eksisteret i årevis.

Adgangskode Gorilla er en anden krydsplatformadgangskodehåndterer, der gemmer alle dine konti i en krypteret Password Safe-database. Der findes versioner af Gorilla med adgangskode til Windows og macOS. Mobilversioner findes ikke, men du kan finde kompatible versioner af Password Safe til Android og iOS.

Download: Gorilla adgangskode (gratis)

5. qMasterPassword

qMasterPassword på Fedora Linux

Kan du ikke lide idéen om en enkelt fil, der indeholder alle dine adgangskoder? qMasterPassword tilbyder en alternativ tilgang. Denne adgangskodemanager beder dig om at oprette en enkelt hovedadgangskode. Derefter genererer det adgangskoder til dine konti ved hjælp af hovedadgangskoden og det relevante websted. Selv hvis nogen ved, at du bruger qMasterPassword, kan de ikke nemt gætte dine loginoplysninger uden at kende det masteradgangskode, du brugte til at generere dem.

qMasterPassword er en Linux-version af Master Password-algoritmen. Det er kompatibelt med andre implementeringer af dette produkt, hvoraf nogle er tilgængelige til Android og iOS. Som Qt-baseret software er qMasterPassword en fantastisk app til brug sammen med KDE Plasma.

Download: qMasterPassword (gratis)

6. QtPass

QtPass password manager på Ubuntu Linux

KeePass er muligvis den mest etablerede mulighed på denne liste, men det betyder ikke, at det er det eneste værktøj, der henvender sig til de mere tekniske blandt os. Pass er et kommandolinjeværktøj, der gemmer hver adgangskode inde i en separat GPG-krypteret fil.

Takket være QtPass kan du anvende pass-tilgangen til sikkerhed uden at skulle bruge terminalen. QtPass er et desktop-værktøj, der giver dig mulighed for at administrere dine adgangskoder uden at lære en enkelt kommando. Du kan udføre de fleste af de samme funktioner som kommandolinjeversionen.

Download: QtPass (gratis)

7. Bitwarden

Bitwarden password manager på Ubuntu Linux

Ovennævnte indstillinger findes alle offline. Bitwarden er en open source-webtjeneste, der synkroniserer dine adgangskoder på tværs af alle dine pc'er og mobile enheder. Der findes versioner til Linux såvel som Android og iOS. De tilgængelige webbrowserudvidelser kan også automatisk indtaste gemte adgangskoder, når du besøger et websted.

Bitwarden gemmer dine adgangskoder online, hvorfor dine adgangskoder er let tilgængelige på tværs af enheder. På den nedadrettede side findes der kopier af dine adgangskoder online, som nogen muligvis kunne stjæle. På den positive side krypterer og haster Bitwarden alle data, inden den forlader din enhed.

Teknisk set kan nogen omgå Bitwardens sikkerhed, eller de kan få fat i dit hovedadgangskode. Med offlineindstillinger som KeePass har nogen brug for adgang til din computer for at få dine adgangskoder.

I modsætning til proprietære alternativer er Bitwardens kode åbent tilgængelig for andre til gennemgang og revision. Dette giver større ro i sindet, at virksomheden sikrer dine data i det omfang, der er lovet, og at det ikke gør noget fiskigt med de oplysninger, du giver.

Du kan oprette en konto og synkronisere alle dine adgangskoder gratis. En betalt mulighed tilføjer 1 GB fillagring, support til yderligere godkendelsesmetoder, såsom YubiKey og FIDO U2F, og mere.

Download: Bitwarden (gratis)

8. Din browser

Oprettelse af en hovedadgangskode i Firefox på Fedora Linux

Mozilla Firefox kommer forudinstalleret med de mest populære versioner af Linux. Alternativer som Google Chrome og Vivaldi er kun en download væk. Alle tre kan gemme dine adgangskoder til dig og automatisk indtaste dem, når du besøger et websted. De kan også synkronisere dine adgangskoder mellem flere computere.

Du har ikke brug for en større browser på tværs af platforme for at nyde disse funktioner. Linux-browsere, som f.eks. GNOME Web og Falkon, kan også gemme dine adgangskoder. Grundlæggende enhver Linux-webbrowser Hvad er de bedste Linux-webbrowsere? Hvad er de bedste Linux-webbrowsere? Linux-desktops tilbyder mange af de samme webbrowsere, som du kan bruge Windows og Mac, med Chrome, Firefox og Opera, alle tilgængelige til Linux. Vi ser på de bedste browsere, du kan bruge ... Læs mere vil gøre.

Ligegyldigt hvilken webbrowser adgangskode, du bruger, skal du forstå, at dette ikke er den mest sikre mulighed. Hvis du deler din computer med nogen, medmindre de er logget på en anden brugerkonto, kan autofyldning give dem let adgang til dine webkonti. Nogle browsere udfører et anstændigt job med at kryptere dine adgangskoder og kræver en hovedadgangskode, mens andre gør dem tilgængelige i almindelig tekst. Og hvis du vælger at synkronisere dine adgangskoder, kan der muligvis findes kopier af dem online.

Hvad med LastPass på Linux?

LastPass understøtter Linux. Som andre kommercielle, webbaserede tjenester såsom Dashlane og 1Password. Hvis en password manager fungerer i Chrome eller Firefox, er chancerne for, at du kan køre det på Linux.

Der er også et par ældre projekter, der stadig findes i din Linux app store, men som ikke har set en opdatering i år. Sådanne apps inkluderer Åbenbaring og Universal Password Manager. Hvis du tilfældigvis kan lide en af ​​dem, kan du måske være den person, der trækker vejret i nyt liv.

Stadig ikke sikker på, at du har brug for en adgangskodemanager? Her er nogle pseudo-supermagter passwordadministratorer kan give dig 7 Clever Password Manager Supermagter, du er nødt til at begynde at bruge 7 Clever Password Manager Supermagter, du er nødt til at begynde at bruge adgangskodeadministratorer, har mange gode funktioner, men vidste du om disse? Her er syv aspekter af en adgangskodemanager, du skal drage fordel af. Læs mere .

Udforsk mere om: GNOME Shell, Online sikkerhed, Password Manager.