6 Design af slideshow-fejl, du bør undgå i din næste præsentation
Reklame
Du kan oprette dem med Google Slides, Microsoft PowerPoint eller et andet program. Diasshows er en realitet i arbejdsverdenen. Før eller senere vil du støde på en. Du bliver måske endda nødt til at lave en selv.
Hvis du aldrig har lavet et lysbilledshow før, sveder du muligvis kugler. Hvordan har du, en novice-designer, sammensat en professionel præsentation, når du bliver spurgt?
Nå, her er nogle almindelige designfejl, som du altid skal undgå.
1. Brug aldrig tegneserier
Hvis du kører i designcirkler, eller du har en grafisk designer til en ven, ved du, hvor vi skal hen med dette. "Comic Sans" -skriften er et meme og en vittighed.
Det er ofte standardpræsentationsskriften for dem, der ikke kender dens historie. Arven fra Comic Sans som en af de mest hadede skrifttyper er lang og uhyggelig. Simon Garfield, der skrev for BBC for et stykke tid siden, brød det godt sammen:
Men hvorfor har Comic Sans mere end nogen anden skrifttype inspireret så meget afsky?
Dels fordi dens allestedsnærværende har ført til sådan misbrug (eller i det mindste til langt fra at være dens oprindelige intentioner). Og delvis fordi det er så irritabelt enkelt, så tilsyneladende skrevet af et lille barn.
For en fuld gennemgang læser du den artikel, der er linket ovenfor. Det korte svar er dette: mens noget af hadet mod det er overdreven, og det har sine formål, var Comic Sans aldrig designet til arbejde. Du skal bruge noget andet, hvis du vil have dit arbejde taget alvorligt.
2. Undgå kursiv skrift
Oven i at du aldrig bruger tegneserier i dine slideshows, bør du også undgå at bruge kursive skrifttyper.
Mens kursiv skrivning kan skabe et smukt designelement i moderation, kan det være vanskeligt at læse langt fra. Dette gælder især, hvis dit lysbilledshow er animeret, eller hvis der er en lav farvekontrast mellem dit skrifttype og dine baggrundselementer.
De fleste mennesker har problemer med at se cursive skrifttyper fra langt væk, og det er simpelthen fordi de ikke er meget læselige. Når du præsenterer dit slideshow, vil du have folk, der fokuserer på dit indhold, og hvad du prøver at sælge. Du ønsker ikke, at de skal skive i et forsøg på at forstå, hvad du viser.
Så hvilke skrifttyper kan du bruge, hvis du ikke kan røre Comic Sans eller et cursivt script?
Prøv at holde sig til sans serif-skrifttyper: de er enkle at læse, moderne og professionelle. Hvis du ikke er bekendt med, hvad "sans serif" betyder, kan du tjekke vores forklaring på de vigtigste typografibetingelser De 5 vigtigste typografibetingelser, forklaret De 5 vigtigste typografibetingelser, forklaret Vi har samlet en liste over de vigtigste typografi termer, der hjælper dig med at navigere i typografiens verden. Læs mere .
3. Brug aldrig et billede, som du ikke har tilladelse til at bruge
En ting, som vi advarer folk om på dette websted, er at sikre dig, at du har tilladelse til at bruge de billeder, du bruger.
Hvis du ikke er en fotograf eller en designer, kan du blive fristet til at få fat i de første billeder, du finder på Google. Hvis du ikke har tilladelse til at bruge disse billeder, dog - og du lægger dem i en diasshow, der er arbejdsrelateret - kan du få problemer. Ophavsret slags problemer.
Hvis du bruger Google Slides, advarer Google endda dig om at følge de korrekte licensaftaler, når du bruger deres "Søg på nettet" -funktionen. Så du har ingen undskyldning. Stol på mig, det er noget, du vil undgå, at kæmpe for dårligt.
Hvis du ikke kan tage dine egne fotografier, skal du aldrig frygte. Her er en liste over websteder, der er vært for frie, høje opløsningsbilleder. De 15 bedste websteder med gratis høj opløsning Stock Billeder De 15 bedste steder til fri høj opløsning. Ville det ikke være rart, hvis du kunne få gratis stockbilleder, der er samlet til kvalitet og opløsning? Du kan! Læs mere .
4. Forstør aldrig pixelbaserede billeder
Har du nogensinde siddet igennem en præsentation, hvor et lysbillede dukker op, og billedet på det ser slags… uklar ud? Dette skyldes, at et pixelbaseret billede er blevet "strakt ud" forbi dets maksimale dimensioner. Det ser sløret og uprofessionelt ud som et resultat.
Mens lysbilledshows kan forstørres på en skærm gennem en projektor, vil det, når du importerer et pixelbaseret billede til dit lysbilledshow, være en bestemt størrelse. Hvis du f.eks. Griber fat i et hjørne for at strække det ud, så det passer til siden, bliver det uklar og mister detaljer.
Hvis dit billede er for lille til at bruge det i din slideshow, kan du overveje at bruge et andet.
5. Placer ikke din tekst i en tilfældig rækkefølge
Det giver mening at ikke medtage for meget tekst i dit lysbilledshow, men hvad med hvor du placerer teksten? Det viser sig, at du også skal bekymre dig om det. Hvis din skrivning er overalt, uanset hvor meget eller hvor lidt der er, vil folk have svært ved at følge det.
Når du placerer din tekst, skal du prøve at følge det normale læse-mønster i øjet. Hvis du ikke gør det, kan folk vakle under læsning. Dette forværres af det faktum, at dit lysbilledshow overgår eller flytter fra side til side.
6. Ignorer ikke vigtigheden af "tema"
At have et sammenhængende blik på dit lysbilledshow kan gå langt med at sælge dit produkt. Du ønsker, at tingene skal være slanke og behagelige for øjet.
Den bedste måde at gøre dit publikum roligt gennem disse visuals er ved at have et pænt gennemtænkt ”tema” eller designpakke.
Temaer er normalt foruddannede designs, der består af matchende skrifttyper, farver og elementer, der kan gentages i hele dit arbejde. De ser godt sammen, og når disse kombineres, vil disse elementer hjælpe med til at skabe en vis stemning eller følelse - tænk "legende", "beroligende" eller "seriøs".
Uden et tema stemmer forskellige billeder og elementer ikke overens. Dit lysbilledshow kan se ud som om det hurtigt blev slået sammen i sidste øjeblik. Hvis du får mulighed for at bruge et tema, skal du ikke rabat det.
Vær målrettet om den type tema, du bruger, dog. Hvis du bruger den forkerte stil til det produkt, du taler om, kan det være lige så skurrende.
Følg en præsentations do og don'ts
Lad os udtale do's and don'ts igen:
- Brug aldrig Comic Sans.
- Undgå cursive script.
- Brug aldrig et billede uden tilladelse.
- Forstør aldrig pixelbaserede billeder.
- Placer ikke din tekst i tilfældig rækkefølge.
- Ignorere ikke vigtigheden af et tema.
Dette er nogle af de mest almindelige designfejl, som du finder i et lysbilledshow, og du bør prøve at undgå dem, når du kan.
Design er imidlertid ikke det eneste område i en præsentation, som du skal bekymre dig om. Dit indhold og hvordan du snakker om dit lysbilledshow betyder også noget.
Se vores liste over de mest almindelige fejl, som folk laver i deres PowerPoint-præsentationer 9 PowerPoint-fejl, der skal undgås til perfekte præsentationer 9 PowerPoint-fejl, der skal undgås til perfekte præsentationer Det er let at skrue sammen din PowerPoint-præsentation. Lad os se på de fejl, du sandsynligvis laver, når du præsenterer dit slideshow, og hvordan du retter dem. Læs mere .
Udforsk mere om: Design, Google Slides, Microsoft PowerPoint, Præsentationer, Slideshow.