Hvorfor har telefoner så kort batterilevetid? 5 grunde til
Reklame
De fleste mennesker bruger deres smartphones hele dagen. Selv med let brug er der imidlertid meget få telefoner, der kan tage dig fra morgen til midnat på en enkelt opladning.
Når de nuværende flagskibe er prissat til tusind dollars og derover, skulle du tro, at producenterne ville finde måder at få din smartphone til at vare hele dagen. De fleste telefoner har dog samme batterilevetid som deres tidligere iterationer.
Her er grunden til, at din telefons batteri ikke kan vare hele dagen uden at skulle oplades.
1. Mere strøm, mere strømforbrug
Du ved muligvis allerede, hvordan batterier fungerer. Men hvorfor forbedres ikke batteriets levetid?
Den klareste årsag er simpelthen, at de forbruger mere magt. Tag for eksempel Samsung Note-serien. Disse telefoner er normalt kendt for deres ekstraordinære batterilevetid. Dog har meget lidt ændret sig siden den første Galaxy Note blev frigivet.
I 2011 frigav Samsung den originale Galaxy Note med et 2500mAh batteri. Det kan vare omtrent en dag afhængigt af brugen. Den seneste version af telefonen, Galaxy Note 9, er udstyret med et 4000 mAh batteri. Selv om det teoretisk betyder, at det kan opbevare 60% mere juice, er det ikke sandt i praksis.
Galaxy Note 9 er udstyret med en meget større, lysere AMOLED-skærm med højere opløsning. Det har også en meget hurtigere processor, mere kraftfuld grafik og mere RAM. Den større skærm på egen hånd tager en stor pris for potentiel batterilevetid.
Derudover kører vores telefoner flere apps end nogensinde i baggrunden. Selvom det betyder, at vi får vores meddelelser til tiden, og vores fotos synkroniseres automatisk med skyen, betyder det også, at vores enheder løbende bruger strøm.
Tilføj alle de yderligere former for forbindelse, der muligvis kører på en telefon til enhver tid. 3G, LTE, Wi-Fi, Bluetooth og NFC forbruger alt sammen brat batteri hele dagen.
Producenter har tilføjet strømbesparende funktioner på telefoner. Nogle enheder har justerbare skærmopløsninger, der dypper antallet af pixels, der vises. Der er imidlertid ingen tvivl om, at jo mere kraftfuld en enhed er, jo mere strøm bruger den op.
2. Tyndere og tyndere telefoner
Telefoner er også blevet tyndere og tyndere med tiden. Den originale iPhone, der blev frigivet i 2007, var 0, 46 inches tyk. På den anden side barberer Apples nyeste flagskib, iPhone XS, ca. 40% af det ved 0, 30 tommer tykke.
Mens den tyndere formfaktor gør moderne telefoner mere slanke, lettere at holde og mere lomme, giver de også mindre plads til internetsignaler på en telefon. For at kompensere inkluderer producenter mindre batterier.
Selv hvis batteriteknologien bliver lidt mere kompakt, betyder det lidt, hvis virksomheder er forpligtet til at slanke deres enheder.
De fleste flagskibe har batterilevetid fra 2800mAh til 4000mAh. Flagskibssmartphone med den største battericelle, der kom ud i 2018, var Huawei Mate 20 Pro med sit 4200mAh batteri. Det er dog vigtigt at bemærke, at Mate 20 Pro var en 6, 5-tommers enhed.
Der er stadig telefoner med batterilevetid på over 5000 mAh. De bedste smartphones til lang batterilevetid De bedste smartphones til lang batterilevetid En smartphone er kun så god som dens batteri. Uden strøm er det bare en flot mursten. De fleste moderne smartphones har anstændig batterilevetid, her er en liste over de længstvarende håndsæt i dag. Læs mere . Imidlertid er de generelt generelt tykkere og større end et typisk flagskib. I et rum, hvor æstetik kan være virkelig vigtig for forbrugerne, er store smartphone-producenter sandsynligvis ikke ivrige efter at introducere tykkere telefoner i mixen.
3. Strømpakker og opladningshastigheder
En anden grund til, at din telefon har en kort batterilevetid, er, at smartphonesproducenter ikke har noget incitament til at øge den.
Mange enheder i dag viser deres opladningshastighed og trådløse opladningsfunktionalitet i stedet for batterikapacitet. Telefoner oplades meget hurtigere nu, end de gjorde før, med flere flagskibsenheder, der har mulighed for at afslutte opladningen på under en time. Derudover bliver trådløs opladning også hurtigere og mere allestedsnærværende på markedet.
I stedet for at inkludere større batterier, kan virksomhederne i stedet skubbe til flere enheder, der forbedrer opladningsoplevelsen. For eksempel kommer Apples hurtigopladende magtsten ikke ud af kassen og skal købes separat. De sælger også batterikasser, der forlænger iPhone's batterilevetid.
Samsung på den anden side sælger trådløse opladningspakker, der er beregnet til at arbejde med deres enhedsopstilling.
4. Forringelse over tid
Hvis du har ejet en smartphone i mere end to år, ved du sandsynligvis allerede, at lithium-ion-batterier til sidst forringes. Selvom de er genopladelige, bevarer de kun deres maksimale kapacitet i et begrænset antal cykler. Smartphonebatterier forbliver "friske" overalt fra et til tre år afhængig af brug.
Dette havde tendens til at være mindre af et problem i tidlige Android-enheder. I ældre telefoner kunne brugerne let tage bagpanelet af og købe et erstatningsbatteri fra producenten eller fra en tredjepart. Nu skal brugerne gå direkte til producenten for at få et batteriudskiftning.
Denne proces kan være tidskrævende og dyr.
5. Batteriudvikling er faldet bag
Batteriteknologi er en langsom proces. Lithium-ion-teknologien, der har været brugt i årtier, forbedrer sig, men den er ikke så hurtig, som du ønsker. Derfor har deres nuværende iterationer stadig en tendens til at slides over tid. De er også lige så størrelsesafhængige som deres forgængere.
Med smartphones, der findes såvel som elbiler og bærbare enheder, er der et skub for at forbedre batteriteknologien hurtigst muligt. Forskere har arbejdet med forbedringer og potentielle udskiftninger i årevis, mens virksomheder har hældt millioner i at forsøge at løse dette problem.
På udkig efter bedre batterilevetid på telefoner
Det er ikke for urealistisk at tro, at en radikal forbedring vil komme til batteriteknologi i den nærmeste fremtid. For nu skal du altid tage batteriets levetid i betragtning, før du køber en enhed. Du kan gøre dette ved at kontrollere batterikapaciteten eller ved at se batteritest, der anbringer en enheds brug mod andre batterier.
For at sammenfatte, her er de fem grunde til, at din smartphone ikke kan vare hele dagen:
- Moderne enheder bruger energi hurtigere
- Telefoner bliver slankere og har mindre plads til batterier
- Producenter har ikke noget incitament til at tilføje større batterier
- Lithium-ion-batterier forringes med tiden
- Batteriteknologi holder ikke ved
Der er selvfølgelig ting, du kan gøre for at få mere brug af dine enheder. Hvis du føler, at du ikke får nok batteri ud af din smartphone, er her nogle måder at forbedre din Android-enheds batterilevetid 10 Beviste og testede tip til at forlænge batteriets levetid på Android 10 Beviste og testede tip til at forlænge batteriets levetid på Android-lidelse fra dårlig batterilevetid på Android? Følg disse tip for at få mere juice ud af din Android-enheds batteri. Læs mere og måder at forbedre din iPhone's batterilevetid på.
Udforsk mere om: Batterier, batterilevetid.