Vi er afhængige af Google hver dag, men alligevel er det altid godt at træde med forsigtighed, når vi udforsker disse følsomme emner.

6 typer Google-søgeresultater, du ikke burde stole blindt på

Reklame Vi er afhængige af Google for at finde fakta og oplysninger om ethvert emne. Men da Google ikke verificerer hvert link, er det ikke altid klogt at stole på de data, det giver dig. Googles algoritmer som PageRank er blevet bedre til at vurdere et websteds ekspertise og pålidelighed. Men de forkerte oplysninger kan snige sig ind, eller vi som læsere kan begå fejl i fortolkningen af ​​søgeresultaterne. Nogle em

Reklame

Vi er afhængige af Google for at finde fakta og oplysninger om ethvert emne. Men da Google ikke verificerer hvert link, er det ikke altid klogt at stole på de data, det giver dig.

Googles algoritmer som PageRank er blevet bedre til at vurdere et websteds ekspertise og pålidelighed. Men de forkerte oplysninger kan snige sig ind, eller vi som læsere kan begå fejl i fortolkningen af ​​søgeresultaterne.

Nogle emner har brug for ekspert øjne. Og det er derfor, det er altid bedre at træde med forsigtighed, mens du udforsker disse seks følsomme emner.

1. Medicinsk information

Hvorfor du ikke skulle søge efter medicinske oplysninger på Google

Vi behøver ikke at leve i en tilstand af usikkerhed, når vi ikke har det godt. Google tillader os øjeblikkeligt at diagnosticere vores symptomer. Der er dog en grund bag tegnene på "Ikke stol på Google" på din læge.

Medicinske websteder har ikke adgang til dine poster. Derfor ender de med at foreslå alle mulige årsager og behandlinger for et symptom - ikke specifikt for din sag.

Så mens feber teknisk set er et af symptomerne på kræft, betyder det ikke, at du har den. Du lider sandsynligvis af blot en forkølelse.

Derfor skal du gennemgå en ordentlig kontrol og konsultere en rigtig læge, før du når en konklusion.

2. Finansiel rådgivning

At tage sig af din økonomi kan være en krævende proces. Men Google er det sidste sted, hvorfra du bør søge råd.

Googles skattekiste af data er i bedste fald en supplerende ressource til din økonomiske forskning. På en søgemaskine kan du støde på en række udtalelser og artikler, der kan vildlede eller forkaste din vurdering. En ligetil forespørgsel om en bestemt investering vil få et stort antal links, og det vil være vanskeligt at måle, hvilken der tilbyder sund vejledning.

Derfor skal du holde dig til mere troværdige økonomiske forskningsplatforme og ikke en søgemaskine som Google for at basere dine ultimative beslutninger og forstå markedstendenser.

3. Konspirationsteorier

Bigfoot konspirationsteori på googlesøgning

Et andet emne, du skal holde sig fri for på Google, er sammensværgelsesteorier. Kontroversielle argumenter har en tendens til at føre mest trafik online. Nogle websteder udnytter dette ved at tale om teorier, der ville hente flere klik og stimulere samtaler.

Google er hjemsted for internetets vildeste historier, som ofte rangerer højt, bare fordi de er populære. Selv for folklore så absurd som Bigfoot, vil du finde nok beviser til at overbevise nogen (eller bare dig selv). Og det er lige inden for de første par sider ... du behøver ikke at gå ned i kaninhullet.

For eksempel vil søgning efter “bigfoot real” på Google let føre dig til adskillige samlinger af angiveligt rigtige fotos af Bigfoot-observationer.

4. Breaking News

stoler på nyheder på google

Forkert information kører forrygende på nettet, og ligesom andre online platforme har Google også kæmpet for at få fat på spredningen af ​​falske nyheder. Problemets effekter forstørres under en nyhedshændelse. I sådanne scenarier er detaljerne ringe, hvilket giver anledning til hoaxes og rygter.

Mens Google har sikkerhedsforanstaltninger for at tackle fejlagtige oplysninger, sparker de ofte ikke ind med det samme. Da Google fjerner en falsk nyhed, er der en god chance for, at det er blevet læst af millioner.

Så når du affyrer Google lige efter, at der er en nyhedsalarm, risikerer du at løbe ind i spekulationsbaseret rapportering. Et bedre alternativ er at direkte gennemse specifikke nyhedswebsteder og kilder, som du har tillid til i stedet for Google Sådan undgås du hurtigt falske nyheder i løbet af en krise, der foldes ud Hvordan man hurtigt undgår falske nyheder under en kris, der foldes ud næste gang der er en krise, ikke falde for nogen hype . Klip igennem de sociale svindel og løgnerne for at finde sandheden med disse tip. Læs mere .

5. Religiøs praksis

Google tilbyder en overflod af ressourcer til folk, der ønsker at blive mere religiøst informeret. Men det er også i en konstant kamp med racemæssig skævhed og diskrimination. Mens du undersøger, vil du støde på websteder, der favoriserer visse religioner. Det er vanskeligt at bedømme ægtheden af ​​disse websider, når du er ny til emnet.

I sin bog med titlen "Algoritmer af undertrykkelse: Hvordan søgemaskiner styrker racisme" argumenterer Safiya Umoja Noble for, at søgemaskiner som Google ikke er "pålidelige, troværdige offentlige informationsportaler" og siger, at de er diskriminerende og favoriserer de grupper, der designede eller finansierede dem. .

Dette informationsmonopol er en trussel mod demokratiet ...

Da Googles algoritmer er påvirket af, hvad flertallet af dets brugere søger, ender minoriteter med at blive forkert repræsenteret.

6. Kemisk relaterede forespørgsler

Når du har at gøre med kemikalier, kan selv en mindre fejl vise sig dødelig. Derfor, hvis der er en kemikalierelateret detalje, du ikke er sikker på, er det muligvis ikke den bedste vej at vende sig mod Googles søgemaskine. Google er kendt for at være vært for en række modstridende data og beslutte, hvilken man skal stole på, kan være en udfordring.

Ligesom medicinske platforme har kemiske steder ikke adgang til dine omstændigheder og miljøegenskaber som rumets omgivelsestemperatur.

Dette gælder også brugen af ​​kemikalier i scenarier uden for laboratoriet. For eksempel har debatten om, hvorvidt tilstedeværelsen af ​​klor i svømmebassiner har en negativ indvirkning på dit helbred, fordelt internettet i aldre.

Som et alternativ til Google kan du tjekke de officielle websteder for kemisk bestyrelser og foreninger.

Ja, ikke stol på Wikipedia-fakta

rediger artikler på Wikipedia

En af de største misforståelser omkring internettet er, at informationen på Wikipedia altid er overvåget og nøjagtig. Det er langt fra sandheden. Det meste af Wikipedia's indhold er crowd-sourced og kan redigeres af enhver.

I modsætning til hvad man tror, ​​har webstedet ikke et team af menneskelige kuratorer, der faktuelt tjekker alt .

Så selvom Wikipedia er ufarlig for så vidt angår grundlæggende fakta, skal du verificere, hvad du finder der med andre sider, der er mere pålidelige end Wikipedia Pålidelige Wikipedia-alternativer til at finde nøjagtige oplysninger pålidelige Wikipedia-alternativer til at finde nøjagtige oplysninger, selvom Wikipedia er en god ressource, er det ikke det bedste, internettet har at tilbyde. Du kan få bedre resultater på forskellige websteder. Lad os tjekke nogle alternativer til Wikipedia. Læs mere .

Brug Google-filtre til pålidelige søgninger

Google behandler tusindvis af forespørgsler hvert sekund og er en af ​​internetets bedste opfindelser. Men dens søgemaskinealgoritmer har også gjort det muligt for vildledende websteder at blomstre. Selvom der er en håndfuld andre emner, som du ikke bør være afhængig af Google for, er de emner, vi diskuterede her, oven på listen.

En af de metoder, du kan bruge til at indsnævre til pålidelige kilder, er sættet med Googles søgefiltre. Her er de bedste Google-tip, -operatører og -kommandoer, du bør kende. Det bedste Google Search-snyderi: Tip, operatører og kommandoer, der skal kende Det bedste Google-snyderi: Tip, operatører og kommandoer, du skal vide Disse specielle Google-søgetips, operatører og kommandoer vil hjælpe dig med at indsnævre dine søgeresultater og altid få de nøjagtige resultater, du leder efter. Læs mere for at finde de rigtige oplysninger, du har brug for.

Udforsk mere om: Google-søgning, websøgning.