Mistenke over for gratis gavekort-svindel?  Her er, hvordan du kan bekræfte, at du ikke har det, uden at give dine detaljer til cyberkriminelle.

Sådan genkendes og undgås gratis gavekort-svindel: 7 advarselsskilte

Reklame Har du vundet et gratis gavekort? Svaret er selvfølgelig "nej." Det er ikke helt fair - nogle virksomheder deltager i kunder i konkurrencer, især når julen kommer op. Men hvornår var sidste gang, du hørte om nogen, der vandt et Amazon-gavekort på $ 500, og det var ikke en fidus? Her

Reklame

Har du vundet et gratis gavekort? Svaret er selvfølgelig "nej."

Det er ikke helt fair - nogle virksomheder deltager i kunder i konkurrencer, især når julen kommer op. Men hvornår var sidste gang, du hørte om nogen, der vandt et Amazon-gavekort på $ 500, og det var ikke en fidus?

Her er et par spørgsmål, du skal stille dig selv, før du klikker på link og bliver offer for cyberkriminelle.

1. Er e-mail-kontoen ægte?

Svindlere bruger gavekort-svindel, fordi de er stedsegrønne, og kan give en masse kontanter uden megen indsats. De gider ikke lovende gavekort til små butikker, som få har hørt om: de sigter mod de store navne som Amazon og eBay!

De kan garantere, at et stort antal modtagere er kunder på webstedet og er mere tilbøjelige til at falde for fidus.

Så hvis din indbakke siger, at du har en e-mail fra "Amazon gavekort", hvordan ved du så, at den er falsk?

Se på den e-mail-adresse, den kommer fra. De fleste mennesker overser dette eller kaster hurtigt et blik og går glip af det åbenlyse. I virkeligheden kan det læse “amzon.com” - noget tæt nok til at narre de fleste brugere. Tilsvarende bør du ikke stole på adresser som "ebaydotcom".

Klik ikke på linket eller nogle elementer i e-mailen. Dette vil ikke fortælle dig noget; i stedet kunne det downloade ondsindet software til din enhed.

Svindlere omdirigerer undertiden til det ægte websted, hvilket får ofrene til at slappe af og ikke er klar over, at de har downloadet malware.

2. Er billederne pixelerede?

neonskilt silhuet mand pixel pixelated

Her er en indikator for, at ikke alt er som det ser ud: billeder kan pixeleres på forskellige enheder, da svindlere ikke altid bruger billeder i høj kvalitet.

Dette udvides til logoer. Virksomheder med store navn sender ikke pixelversioner af deres egne mærker. Hvis elementer synes uklar, er det sandsynligvis, at svindleren har stjålet et logo med lav opløsning fra internettet.

Hvis billeder ikke indlæses, er dette et tegn, beskeden kan være svigagtig, men er ikke en sikkerhed. Det kan simpelthen skyldes forbindelsesproblemer. Det modsatte er imidlertid også sandt: bare fordi billeder er HD, betyder det ikke, at en e-mail er ægte.

Se på Google, så finder du store filer, der indeholder alle slags firmalogoer. Hvis du kan finde det online, kan cyberkriminelle også gøre det.

3. Er der fejl i stave og tegnsætning?

Dette gælder for formodede konkurrencer via e-mail og sociale medier såvel som på alle websteder, de linker til.

Enhver virksomhed, der er værd at være salt, vil ansætte en kopi-forfatter eller redaktør for at sikre, at deres kommunikation er velskrevet. Det er et niveau af professionalisme, som svindlere ikke gider med. Du behøver ikke en grad i kreativ skrivning for at genkende dårlig stavemåde og grammatik.

Hvis en Facebook-profil kan prale af at du kan "vinde GRATIS gavekort !!! 1 !!", skal du ikke stole på det. eBay har heller ikke en tendens til at bruge hyperbolsk tegnsætning. Hvis dens About-side bruger en lignende tvivlsom kopi, skal du ikke engang "glade" siden.

(Når alt kommer til alt kan der indsamles en masse personlige data fra sociale medier. Facebook Privatliv: 25 Ting Det Sociale Netværk ved om dig Facebook Privatliv: 25 Ting Det Sociale Netværk ved om dig Facebook ved et overraskende beløb om os - information, vi gerne er frivillige. Fra disse oplysninger kan du blive opdelt i en demografisk, dine "lide" optaget og relationer overvåget. Her er 25 ting Facebook ved om ... Læs mere!)

Regionale forskelle kan muligvis også gælde: Hvis du for eksempel er kunde hos Amazon UK, skal du ikke forvente en besked med amerikanismer, der hævdes at være fra Amazon.com.

4. Kræver det unødvendige personlige oplysninger?

Svindlere stoler ikke altid på, at du klikker på links til fusk-folk. Ransomware kan installeres på din computer, men mange er frivilligt frivillige med deres private detaljer.

Du bliver muligvis omdirigeret til en login-side, der ligner den rigtige ting. Du indtaster dit brugernavn og din adgangskode - en stor fejltagelse. Men selvom du ikke indtaster din adgangskode, betyder det ikke, at du ikke bør værdsætte andre detaljer.

Så spørg dig selv: hvorfor har de brug for dit personnummer? Hvorfor beder den om din fødselsdato? Hvilke oplysninger har det firma, det påstås at være fra, allerede om dig? Overvej, hvilke detaljer en ægte konkurrence faktisk har brug for.

Bare det at "lide" en side på Facebook kan være farligt. "Som" landbrugssvindel opfordrer dig til at dele indlæg for at vinde gavekort og andre gratis godbidder. Disse er populære Black Friday og Christmas svindel 7 svindel at holde øje med på Black Friday og Cyber ​​Monday 7 Scams at passe på på Black Friday og Cyber ​​Monday Mens du handler efter tilbud denne Black Friday og Cyber ​​Monday, vil svindlere være på udkig efter dig . Sådan handler du sikkert online. Læs mere .

Du risikerer dine brugernavne, økonomiske oplysninger og andre personlige data, der er gemt i tilknyttede apps som WhatsApp og Instagram.

5. Er meddelelsen personlig?

Det er dejligt, at din tante og onkel har sendt dig en besked om at vinde et gavekort ved blot at klikke på et link eller gentweet et indlæg.

Nu når du tænker på det, selvom ... hvorfor snakker de ikke som normale mennesker?

Cyberkriminelle bruger upersonlige beskeder til at forevige en fidus, fordi det ville være lidt for mærkeligt, hvis de henvendte dem alle til “Chris” eller “Emma”. Det er også et fortællende tegn på, at det ikke rigtig kommer fra nogen, du er interesseret i.

Nogle svindel vil være direkte rettet mod dig ved hjælp af din e-mail-adresse og brugernavn til at vises personligt. Men du skal stadig genkende, når en pårørende ikke bruger deres normale syntaks. Hvis du læser det, og noget ikke føles rigtigt, skal du stole på dine instinkter.

6. Kender du til tidligere vindere?

Svaret er endnu en gang “nej”. Det er utroligt usandsynligt, at din familie eller venner har vundet et gratis gavekort via sociale medier. Hvornår har du nogensinde kendt en ægte påstand?

Lejlighedsvis tilbyder virksomheder gratis gaver inklusive kort, så du kan ikke med det samme rabatte. Der skal dog stadig være lister over vindere.

@LazarBeamYT Jeg fik en e-mail, der sagde, at han ville have en "100 $" gavekort-gave, e-mail-adressen og linket er begge meget mistænkelige. Klik ikke på dette link eller indsæt nogen af ​​dine personlige oplysninger. Vær forsigtig. Dette er en fidus. #lazarbeam #hot #scam #email pic.twitter.com/Rkm61t9fin

- Ravendave (@ Rvaendave24) 6. december 2018

Når MakeUseOf kører konkurrencer, offentliggør vi navnene på vinderne som bevis på, at de er autentiske. Andre sider bør gøre det samme. Hvis de ikke kan bevise, at besøgende drage fordel af en gave, hvorfor skal du da stole på dem?

Der er dog forskel mellem ægte vindere og den type kommentarer, du dog finder på sociale medier. Du vil se falske konti, der siger ting som: ”TAKK, WALMART !!! Jeg vandt 500 dollars og hjalp mig med at betale for xmas! ”Ja, de vil sandsynligvis være i alle store bogstaver og bruge dårlig grammatik.

Svindlere poster disse i et forsøg på at verificere deres fidus; I stedet er de et tegn på, at det er falsk.

Det er ikke at sige, at du skal ignorere Twitter og andre sociale netværk. Masser af feeds fremhæver svindel for at advare deres tilhængere. Undervurder aldrig utilfredse tweets.

7. Høres det for godt ud til at være sand?

Her er et sidste tip, der skal gælde for alt hvad du gør online: Spørg dig selv, om noget er for godt til at være sandt. Hvis du er i tvivl, skal du lytte til din tarm.

Klik ikke på links i e-mails. Vær skeptisk, når du besøger Facebook og Twitter.

Gavekort-svindel er især populær lige nu, delvis fordi de er sværere at spore end svig, der involverer kreditkort. Det er grunden til, at cyberkriminelle narrer folk til at købe iTunes-kort Ikke falde for dette iTunes-gavekort-fidus. Fald ikke for dette iTunes-gavekort-fidus Politiet advarer folk over hele Amerika og Europa om en ny fidus, der narrer dig eller dine kære til køb af Apple gavekort. Hvordan kan du undgå det? Og skulle du virkelig være bekymret? Læs mere .

Udforsk mere om: Gavekort, Online sikkerhed, fidus.