De 8 mindste Linux-distrikter, der er lette og har næsten ingen plads
Reklame
Har du en gammel pc liggende og samler støv? Ønsker du at gøre brug af det gamle USB-flashdrev med lille kapacitet, der sidder i din lodtrækning? Du kan genbruge din gamle computer og et USB-flashdrev ved at installere et super lille Linux-operativsystem (også kendt som en "distribution" eller "distro") på dem.
Lås op for snydarket "Væsentlige Linux-kommandoer"!
Dette vil tilmelde dig vores nyhedsbrev
Angiv din oplåsning af e-mail Læs vores privatlivspolitikDer er lette Linux-distros specifikt til Intel Atom-processoren. Andre giver din gamle pc en ny lejekontrakt. Langt de fleste installerer også direkte til dit USB-flashdrev.
Her er otte af de mindste Linux-distros, der næsten ikke har brug for plads!
Før du starter: Sådan opretter du startbare USB-flashdrev
Den første ting, du har brug for, er et værktøj til at oprette startbare USB-flashdrev. Der er adskillige værktøjer, du kan bruge til at oprette et startbart USB-flashdrev. Jeg vil dog foreslå, at Windows-brugere prøver Rufus, mens Linux- og macOS-brugere bør prøve Etcher.
Rufus
Rufus er et af de hurtigste, mindste og nemmeste USB-brændende værktøjer til rådighed for Windows-brugere. Det har anstændige tilpasningsmuligheder og kan automatisk registrere dit USB-flashdrev. Desuden kan Rufus registrere den type ISO, du forsøger at brænde, og anvende en fælles opsætning.
Download : Rufus til Windows (gratis)
etcher
Linux- og macOS-brugere skal bruge Etcher, et open source USB-brændeværktøj. Ligesom Rufus er Etcher lille, meget hurtig og leveres med en fantastisk GUI, der gør værktøjet utroligt enkelt at bruge. Etcher har ikke mange indstillinger, men det fungerer godt det overvældende flertal af tiden. Windows-brugere, der finder Rufus forvirrende, kan også bruge Etcher.
Download: Etcher til macOS, Linux og Windows
Nu på de små Linux-distros, som alle er gratis (medmindre andet er angivet)!
1. ArchBang
ArchBang er baseret på Arch Linux og inspireret af CrunchBang, som var en anden lille Linux-distro. ArchBang er i det væsentlige Arch Linux gjort lettere og reduceret i størrelse. Det inkluderer kraften og fleksibiliteten i Arch Linux uden den komplekse installation og installation. (Her er 10 grunde til, at du bør overveje at skifte til en Arch Linux-distro. Bør du installere Arch Linux? 10 grunde til Arch-Based Distros Skal du installere Arch Linux? 10 Årsager til Arch-Based Distros Arch Linux er en af de mest populære Linux operativsystem omkring. Her er grunden til at du skal bruge Arch-baserede Linux-distroser. Læs mere)
ArchBang fungerer på i686 eller X86_64-kompatible maskiner, bruger 700 MB diskplads og kræver kun 256 MB hukommelse.
Du kan bruge ArchBang som et fuldt udstyret desktop-operativsystem eller som et bærbart live OS. Det er hurtigt, stabilt og altid ajourført.
Download: ArchBang til i686 | x86_64
2. Tiny Core Linux
Tiny Core Linux er en ekstrem lille Linux-distro udviklet af Robert Shingledecker, hovedudvikler for tidligere distro, Damn Small Linux. (Den Damn Small Linux-side er nu død, men du kan finde aktive ISO'er online.)
Tiny Core Linux “TinyCore” -installationen er en minut 16MB, inklusive base distro og en anstændig GUI. Basisinstallationen kræver mindst 46MB RAM for at køre, men du har brug for lidt mere, hvis du vil køre yderligere applikationer og anden software. Bemærk, at du bliver nødt til at bruge et Ethernet-kabel for at komme online med TinyCore, da der ikke er nogen trådløs support ud af boksen.
Den bedste mulighed for de fleste mennesker er “CorePlus” -installationen, der kommer ind på 106 MB. CorePlus har trådløs support, support til ikke-amerikanske tastaturer, plus installationsværktøjer til alternative vinduesledere og andre praktiske installationsværktøjer.
Download: Tiny Core Linux “TinyCore” til x86 | Lille Core Linux “CorePlus” til x86
3. Lever
Elive er en let Linux-distro med et brugerdefineret desktopmiljø. Baseret på Debian kommer Elive forudinstalleret med en masse praktiske apps, plus et par spil, også.
”Elive er ikke skabt til nybegynder. Elive er ikke lavet til erfarne mennesker. Elive er ikke lavet til virksomheder eller personlig bruger. Elive er kunst. Det er simpelthen for de mennesker, der sætter pris på det og vil bruge det. Prøv gerne Elive, for det er kun du, der bestemmer, hvad du vil have i denne verden! ”
Det er helt udsagnet fra Elive-udviklingsteamet.
Elive-skrivebordsmiljøet er en meget tilpasset version af Oplysning, der tilbyder en lys og smuk oplevelse. (Se de 12 bedste Linux-skrivebordsmiljøer, der kan konkurrere med Oplysning. De 12 bedste Linux-skrivebordsmiljøer. De 12 bedste Linux-skrivebordsmiljøer Det kan være vanskeligt at vælge et Linux-skrivebordsmiljø. Her er de bedste Linux-skrivebordsmiljøer at overveje. Læs mere.) Det fungerer godt, selv på meget gammel hardware. Minimumskravene til Elive er en CPU-hastighed på 500 MHz og 198 MB RAM plus 700 MB harddiskplads.
Du kan ikke direkte downloade Elive. Udvikleren beder forståeligt nok om en lille donation for at holde projektet i live til en øjeblikkelig download. Ellers skal du gå til webstedet, indtaste din e-mail-adresse og vente i fire timer.
Windows-brugere skal bruge Elives USBWriter til at oprette et startbart USB-flashdrev. Elive-udvikleren siger, at andre programmer foretager utilsigtede ændringer af ISO under brændingsprocessen. macOS- og Linux-brugere kan fortsætte med at bruge Etcher.
Download : Elive USBWriter til Windows (Donationsprogram / gratis)
4. Porteus
Porteus er en let, men komplet Linux-distro, der er optimeret til at køre fra et USB-flashdrev. Har du ikke en? Bare rolig! Porteus fungerer også på et SD-kort, CD, DVD, harddisk eller andet opstartsbart opbevaringsmedie. Det er lille og vanvittigt hurtigt, så du kan starte og komme online, mens andre operativsystemer stadig overvejer at starte.
Porteus kører på enhver Intel-, AMD- eller VIA x86 / 64-processor, hvilket kun kræver 512 MB diskplads og 256 MB hukommelse. Ingen harddisk kræves, da den kan køre fra flytbare lagringsmedier. Hvis du bruger Porteus på en flytbar lagringsmedieenhed, kan du drage fordel af dens "Persistent" -tilstand, som gemmer data direkte på lagerenheden.
Det fås i både 32-bit (perfekt til ældre pc'er) og 64-bit. En kioskudgave er også tilgængelig, som er et minimalt system, der er låst til brug for offentligheden på webterminaler. Du kan vælge at hente Cinnamon-, KDE-, MATE- eller Xfce-versionen af Porteus.
Download: Porteous 32-bit | 64-bit
5. Hvalp Linux
Puppy Linux er en meget let Linux-distro, som du kun skal installere på og køre direkte fra et USB-flashdrev, SD-kort, CD, DVD eller andet boot-lagringsmedie. Du kan installere Puppy Linux på din hardware, hvis du vil. Men der er ikke virkelig et behov, hvis du har dit startbare USB-flashdrev med dig.
Det er også værd at bemærke, at Puppy Linux ikke er en enkelt distribution, og det er heller ikke en Linux-distribution med adskillige “smagsstoffer” (for eksempel inkluderer Ubuntu-varianter Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu og så videre). Snarere er Puppy Linux en samling af Linux-distributioner, der er bygget ved hjælp af det samme delte princip, ved hjælp af de samme værktøjer, ved hjælp af et specifikt sæt af “puppy” applikationer.
Tjek nedenstående billede for at se de forskellige Puppy Linux-stier i det officielle Puppy Linux-slægtstræ.
I skrivende stund er der fire officielle Puppy Linux-distributioner. Alle kræver 300 MB eller mindre harddiskplads, men har forskellige CPU- og RAM-krav.
For at finde ud af mere og vælge den rigtige version til dig, skal du gå til den officielle download-side med Puppy Linux-distribution.
6. SliTaz
SliTaz, eller Simple Light Incredible Midlertidig autonom zone, er en let, fuldt udstyret grafisk Linux-distro. Kort sagt, SliTaz er lille, hurtig, stabil og let at bruge.
SliTazs mindstekrav inkluderer en i486 eller x86 Intel-kompatibel processor, mindst 80 MB diskplads og 192 MB RAM (dette kan dog falde så lavt som 16 MB RAM afhængigt af hvilken version af SliTaz du bruger).
En sej funktion ved SliTaz er, at den i vid udstrækning kører i din systemhukommelse. Når du starter SliTaz op, kan du fjerne dit startbare USB-flashdrev til andre opgaver. SliTaz har også en "vedvarende" funktion, der giver dig mulighed for at gemme dine data og personlige indstillinger på det flytbare medie, klar til brug på din næste start. (Du skal opbevare dine medier i maskinen for at denne funktion kan fungere, husk).
Download: SliTaz Universal Version (gratis)
7. wattOS
wattOS er en fantastisk lille Linux-distro baseret på Ubuntu. Du kan køre wattOS fra et USB-flashdrev, CD, DVD eller andre medier, der kan startes. Derudover har wattOS en kiosktilstand, eller du kan installere den direkte på din harddisk.
De minimale hardwarekrav inkluderer en Intel- eller AMD-processor, 700 MB diskplads og 192 MB til “Microwatt” -udgaven af wattOS. WattOS LXDE-versionen bruger lidt mere RAM, men har betydeligt flere tilpasningsmuligheder og er velegnet som et dagligt skrivebordsmiljø.
Microwatt-udgaven er dog ekstremt let. Det er baseret på i3 tiling-vinduesmanager, der tilbyder lave ressourcebehov og et forenklet design.
Download : wattOS Microwatt-udgave 32-bit | 64-bit
Download : wattOS LXDE udgave 32-bit | 64-bit
8. Bodhi Linux
Din sidste lille Linux-distro til at tjekke ud er Bodhi Linux. Bodhi Linux er en Ubuntu LTS-baseret fuldt udstyret Linux-distro, der bruger Moksha Desktop. Derudover kommer Bodhi Linux i tre varianter: Standardudgaven, AppPack-udgaven, Legacy-udgaven.
Standardudgaven leveres med et begrænset udvalg af indstillinger og applikationer, mens AppPack-udgaven tilbyder flere funktioner, applikationer og indstillinger ud af boksen. Af de tre er Legacy-udgaven den mindste, designet til at arbejde med ældre, mindre kraftfuld hardware.
Bodhi Linux mindste specifikationer kræver en 500MHz processor, mindst 128 MB RAM og 4 GB diskplads.
Download: Bodhi Linux Standard til x86_64 | Bodhi Linux AppPack til x86_64 | Bodhi Linux Legacy til x86_64
Genoplive din gamle hardware med en lille Linux-distro
Du kan bringe din gamle pc eller anden hardware til live igen med et af disse super små Linux-distros. Disse lette Linux-distros er en fantastisk måde at levere en enkelt computer til en pårørende, der ikke har brug for oppustningen af et mere komplekst operativsystem.
- ArchBang
- Lille Core Linux
- ELive
- Porteus
- Hvalp Linux
- SliTaz
- WattOS
- Bodhi Linux
Desuden vil disse Linux-distros give dem mulighed for at surfe på nettet, se og lytte til medier, kontrollere e-mail og oprette enkle dokumenter.
Hvis du forbereder en maskine til en ny hos Linux, skal du tage et kig på MakeUseOf Linux FAQ. Hvorfor ikke tjekke de ændringer, Windows-brugere har brug for at acceptere, når de flytter til Linux 6 Ændringer Windows-brugere skal acceptere, når de skifter til Linux 6 Ændringer Windows-brugere er nødt til at acceptere, når de skifter til Linux. Overvejer du at skifte fra Windows til Linux? Det er ikke så hårdt, som du har hørt, men der er nogle ændringer, du skal vænne dig til. Læs mere . Det gør bestemt at skifte lettere!
Udforsk mere om: Linux Distro, USB Drive.