4 almindelige problemer at vide, når du installerer en brugerdefineret Android ROM
Reklame
Hovedårsagen til at jeg og mange andre foretrækker Android-telefoner frem for iPhones er, at Google gør meget af Android's kode frit tilgængelig. Andre udviklere er derefter frie til at oprette versioner af Android med mindre af de dele, vi ikke kan lide, og flere af de dele, vi gør.
Men dette er ikke den Android-oplevelse, du får, når du først køber din enhed. I stedet skal du tage sagerne i dine egne hænder ved at låse op for din telefon's bootloader og blinke en brugerdefineret rom.
Dette er en teknisk proces, der som en underdrivelse ikke er for alle. Jeg har skrevet om Android i årevis, og jeg betragter stadig processen som en øvelse i tålmodighed. Der er så mange punkter, hvor alt kan og ofte går galt.
Her er nogle af de vigtigste smertepunkter, du muligvis løber ind, når du blitz en Android ROM.
1. Installation af ADB og Fastboot
Hvis du er fortrolig med at udskifte operativsystemer på din pc, er du sandsynligvis bekendt med Linux. Denne proces involverer installation af Linux på en CD eller USB-stick, genstart af din computer og tryk på tasten under opstart, der giver dig mulighed for at indlæse det alternative operativsystem i stedet for det på din harddisk.
Processen på Android er meget mere kompliceret. Du kan ikke komme ved kun at bruge din telefon eller tablet; du har også brug for en computer. Derefter skal du downloade specialiseret software på det.
Specifikt skal du have Android Debug Bridge, bedre kendt som ADB. Denne pakke med værktøjer inkluderer et program kaldet Fastboot. ADB taler til din telefon, når den er tændt. Fastboot taler til din telefon, når du har genstartet i en speciel tilstand, nyttigt kaldet "Fastboot-tilstand." Begge værktøjer kommunikerer via et USB-kabel.
Installation af ADB er relativt ligetil. Du går til Googles Android-udviklerwebsted og downloader den relevante version til din computer. ADB understøtter Windows, macOS og Linux.
Hvad er problemet?
ADB og Fastboot er begge kommandolinjeværktøjer. I stedet for at åbne en app og klikke på et par knapper, bliver du nødt til at lære, hvordan du åbner kommandolinjen og skriver ud, hvad du skal gøre.
Åbning af kommandolinjen er ikke en dårlig ting, men det øger mængden af teknisk viden, der er nødvendig til jobbet. Udskiftning af operativsystemet på din computer kræver ikke kommandolinjen, men det at udskifte det på din telefon gør det.
Ikke kun det, da ADB og Fastboot ikke fulgte med din computer, er du nødt til at dirigere kommandolinjen til det sted, hvor du installerede ADB. Ellers vil din pc kun svare på de kommandoer, du skriver med forvirring. Det kan også være nødvendigt, at du kører kommandoer ved hjælp af administratorrettigheder.
Bemærk: Der er værktøjer derude, der kan udføre meget af denne tunge løft for dig. Disse programmer kommer ikke fra Google eller andre smartphone-producenter, og jeg har heller ikke brugt en brugerdefineret ROM, der instruerede mig om at bruge en sådan metode. Du er velkommen til at dele din oplevelse med sådanne apps i kommentarerne.
2. Installation af drivere
Enheder, som du tilslutter din computer, har brug for særlig software, der fortæller de to hardware-stykker, hvordan de skal kommunikere. Windows, macOS og Linux håndterer drivere forskelligt. På macOS og Linux bages mange drivere i OS, mens Windows kræver, at du downloader drivere separat, ligesom du ville have et program.
Hvad er problemet?
Det er svært at vide, hvornår du har et driverproblem. Hverken ADB eller Fastboot vil fortælle dig det direkte. Men hvis du indtaster en kommando, og der ikke sker noget, er chancerne for, at du har et driverproblem.
Driverproblemer kan være vanskelige at squash. Da jeg sidst installerede en brugerdefineret ROM, havde jeg ikke noget problem med at få ADB til at genkende min enhed. Da jeg genstartede til Fastboot-tilstand, genkendte Fastboot også min enhed.
Da jeg kom ind på Fastboot-kommandoer, skete der intet. Selvom Fastboot kunne se min enhed, kunne den ikke fortælle telefonen om at gøre noget. De fleste online guider vil fortælle dig, at hvis Fastboot kan se din enhed, har du fungerende drivere. Du kan således forestille mig min frustration, da jeg til sidst klarede, at ja, mine problemer var driverrelaterede.
Onlineinstruktioner fortæller generelt, at ADB er lettere at bruge på macOS eller Linux end på Windows. Alligevel har jeg konstant været nødt til at få mine hænder på Windows for at afslutte jobbet. Linux har måske driverne til at kommunikere med min telefon, men af hvilken som helst grund har ADB og Fastboot stadig problemer. Men når jeg installerer de medfølgende drivere til Windows, virker det fint. (Jeg har aldrig prøvet at bruge en Mac.)
3. Lås op bootloaderen
En bootloader er den del af din telefon, der bestemmer, hvilket operativsystem der skal startes. Som standard starter bootloader kun det operativsystem, som producenten leverede. Og det kommer låst.
Du skal låse op bootloaderen, før du kan bede din telefon om at indlæse et alternativt operativsystem, hvilket er, hvad du laver, når du installerer en brugerdefineret rom.
Hvad er problemet?
Ikke hver Android-telefon har en ikke-låsbar bootloader. Mange - hvis ikke de fleste - gør det ikke. Blandt dem, der gør det, skal du være forsigtig, hvilken model du køber. Din sikreste satsning er at købe en udbyder-ulåst version af enheden Køb aldrig en telefon fra din transportør! Køb ulåste telefoner og spar hundreder Køb aldrig en telefon fra din transportør! Køb ulåste telefoner og spar hundreder ulåste telefoner kan koste en formue, men besparelserne er mere end at kompensere for det. Du kan spare tusinder ved ikke at underskrive en kontrakt. Vi har seks telefoner, der kommer kontraktfrit! Læs mere .
Carrier-versioner er en gamble. I USA er det mest sandsynligt, at GSM-modeller fra AT&T og T-Mobile har support end CDMA-enheder fra Sprint og Verizon. Men dette er ikke en hård og hurtig regel.
Googles telefoner er den sikreste indsats. Pixel-enheder og Nexus-linjen foran dem er relativt let at låse op. Sony er en anden god mulighed. Virksomheden fortæller dig, hvordan du låser op for dens enheder, tilbyder kildekode og leverer de nødvendige drivere til mange af dens enheder.
Processen med at låse op bootloaderen varierer med producenten. Med Googles telefoner er det bare et spørgsmål om at indtaste den rigtige kommando. Med andre mærker skal du muligvis anmode om en unlock-kode for at indtaste sammen med kommandoen. Afsendelse af anmodningen indebærer normalt at besøge et websted, og selvom svaret normalt er øjeblikkeligt, er det ikke altid tilfældet.
4. Brug af en brugerdefineret gendannelse
Når du har låst op bootloaderen, er det tid til faktisk at begynde at installere din brugerdefinerede rom.
De fleste smartphones leveres med det, der er kendt som en bedring . Dette er den del af telefonen, du indlæser for at reparere et ødelagt operativsystem. Du kan tørre enheden herfra og vende systemet tilbage til nyt.
En brugerdefineret gendannelse giver flere muligheder. Du kan helt sikkerhedskopiere al softwaren på din telefon, så du kan gendanne enheden nøjagtigt til, hvordan den er nu. Du kan også slette det gamle operativsystem og installere et nyt, en proces, der kaldes blinkende .
Hvad er problemet?
Brugerdefinerede gendannelser er ikke tilgængelige for hver telefon. Selvom din telefon har brugerdefineret ROM-support, er der mere end sandsynligt også en kompatibel tilpasset gendannelse.
Afhængig af din enhed er du muligvis ikke i stand til at installere en brugerdefineret gendannelse. Hvis det er tilfældet, skal du undersøge midlertidigt at starte en tilpasset gendannelse uden at slette den, som din telefon i øjeblikket har.
Hvis du har problemer med at installere eller starte en tilpasset gendannelse, har du sandsynligvis driverproblemer.
Hvad angår den tilpassede ROM ...
Når du først har fået en brugerdefineret gendannelse, er processen temmelig ligetil fra det tidspunkt. Der er stadig muligheden for fejl, men de er mindre sandsynlige, og det meste af den tunge løft er bag dig.
Heldigvis er ovenstående trin typisk engangssager. Hvis du installerede en brugerdefineret gendannelse, behøver du ikke længere din pc til at blinke nye operativsystemer. Selvom din telefon krævede, at du midlertidigt starter gendannelsen, skal du holde ADB og Fastboot praktisk på din computer.
Nogle tilpassede ROM'er er bundsolid stabile. Andre er en buggy rod. Så afhængigt af dine omstændigheder er du muligvis ikke ude af skoven endnu. Du kan beslutte, at en brugerdefineret ROM bare ikke er umagen værd. Hvorfor du ikke længere har brug for en brugerdefineret ROM til Android-enheder Hvorfor du ikke længere har brug for en brugerdefineret ROM til Android-enheder Android-telefon er blevet meget bedre i de senere år - så gør det har du endda brug for en brugerdefineret ROM længere? Læs mere .
Udforsk mere om: Android-tilpasning, Android-rodning, brugerdefineret Android-rom, fejlfinding.