Brug for et open source værktøj til spiludvikling?  Her er 10 grunde til, at Godot Engine kan være lige det, du leder efter.

10 grunde til at bruge Godot Engine til at udvikle dit næste spil

Reklame Spiludvikling er mere tilgængelig end nogensinde. Mange værktøjer er gratis, og en eksplosion af online-tutorials gør spiloprettelsen til noget, enhver kan gøre. Enhed og Unreal Engine er de store navne i spiludvikling. De er begge fri til brug, men de er ikke slutningen på historien. Godot er en gratis open source-spiludviklingsplatform. Her

Reklame

Spiludvikling er mere tilgængelig end nogensinde. Mange værktøjer er gratis, og en eksplosion af online-tutorials gør spiloprettelsen til noget, enhver kan gøre.

Enhed og Unreal Engine er de store navne i spiludvikling. De er begge fri til brug, men de er ikke slutningen på historien. Godot er en gratis open source-spiludviklingsplatform. Her er ti grunde til, at Godot måske er perfekt til dit næste spil

1. Godot er god for programmerere

Godot-logoet, komplet med et venligt robotansigt
Næsten alle spiludviklingsmiljøer er afhængige af en vis programmeringsviden, men nogle er mere velegnede til dem, der kommer fra en programmeringsbaggrund. Godot er et perfekt eksempel på et værktøj, der er bygget til programmerere.

Godot API afslører næsten alle dele af motoren, og det er sjældent at finde funktioner, der ikke er direkte tilgængelige med kode. Godot får ros for sin fantastiske dokumentation og brugervenlighed fra et kodningsperspektiv.

2. Godot har et dedikeret sprog

Et eksempel på GDScript, Godot på motorsproget

Godot-motoren leveres med et programmeringssprog kaldet GDScript. For nogle er dette en øjeblikkelig afkørsel. Ofte er interne sprog enten unødvendige eller dårligt gennemtænkte.

GDScript kom som et resultat af internt test af Godot-teamet. I stedet for at skabe et nyt sprog for det, kom GDScript gennem iterering gennem andre sprog som Python og Lua. Intet af disse sprog fungerer helt, som de vil, så teamet skabte GDScript for at være lige så læseligt som Python, men alligevel bevarer essentielle elementer til udvikling som streng indtastning, bedre redigeringsintegration og mere ligetil optimeringer til hastighed.

Mange udviklere, der starter med Godot, finder sig behageligt overrasket over, hvor hurtigt sproget er at hente. Hvis det at lære et nyt sprog ikke er på din liste, er der imidlertid et alternativ.

3. Godot understøtter flere sprog

At vælge et spiludviklingsmiljø betyder ofte at vælge et programmeringssprog. Ligegyldigt hvor behagelig du er på dit foretrukne sprog, hvis de udviklingsværktøjer, du har brug for ikke understøttes, har du ikke noget valg.

Godot understøtter i øjeblikket direkte C ++, C # og GDScript. De arbejder også på VisualScript, et kodefri nodebaseret programmeringssystem, der ligner Unreal Motors Blueprint-system.

4. Godot understøtter sprogbinding

Hvis de officielt understøttede sprog stadig ikke passer, har du stadig muligheder. GDNative API tillader, at andre sprog bindes direkte til Godot-motoren. Dette giver adgang til Godot API på et sprog efter dit valg.

I øjeblikket er der eksperimentelle bindinger til Go, R, Nim, Rust og Ruby. I betragtning af Godots omdømme blandt programmører og kravet om at tilføje flere sprog, kan du forvente, at denne liste vokser hurtigt!

5. Nodesystemet

Et diagram, der viser et knudetræ i Godot
De fleste spilmotorer anvender scener, normalt for at repræsentere et niveau i et spil. Objekter findes inden for denne scene. I Unity er dette GameObjects, i Unreal Engine er de skuespillere.

I Godot er en scene en samling af noder. Hver knude er et enkelt objekt, og hver knude kan arve fra enhver anden. En gruppe af noder kaldes en scene. Scener kan også arve fra hinanden, så længe de har en fælles rodnode.

Godot's nodesystem giver en anden tilgang til at arbejde med objekter, som det kan tage nogen tid at forstå (og er uden for denne artikels rækkevidde at forklare i detaljer her). De, der mestrer det, værdsætter det som et intuitivt og udvideligt designværktøj.

6. Godot understøtter 2D- og 3D-spiludvikling

Godots værktøj til oprettelse af scener i 2D-tilstand.

Godot understøtter oprettelsen af ​​både 2D- og 3D-spil. Indie-udviklere, der laver 2D-spil, elsker den arbejdsgang, som Godot giver. I stedet for pseudo 2D (en 3D-verden repræsenteret i to dimensioner) fungerer Godot i et faktisk 2D-rum udtrykt i pixels. Dette forenkler enormt 2D-spiloprettelse og -optimering.

3D-support er nyere og hænger stadig bag Unreal Engine and Unity. Ikke desto mindre, medmindre du bygger et AAA-spil med toppen af ​​linjegrafikken, vil du ikke løbe ind i nogen begrænsninger ved hjælp af Godot.

Godot har specialiserede knudepunkter til både 2D og 3D, med nogle designet til at arbejde i begge dele, og support til 2.5D kommer snart.

7. Godot er open source

Godot er open source-software. Editoren og alle værktøjer, der er knyttet til den, falder ind under MIT-licensen. Godot er gratis, og du ejer alt, der er skabt med det.

Godot-projektets open source-natur gør det også meget udvides. Hvis du er en programmør, der arbejder med platformen og finder noget, der ikke er implementeret eller ikke fungerer som du vil, kan du ændre det!

Godot er fuld af samfundsudviklede værktøjer, og mange brugere tilføjer unikke elementer til motoren som en del af udviklingen af ​​deres spil.

8. Godot har sin egen IDE

Godot er i motor-IDE
Godot har en indbygget IDE. Selvom det måske ikke kommer med nogle af de køligere funktioner fra andre IDE'er som VSCodes Live Share-funktion, er den ideel til brug med Godot.

Naturligvis er du ikke bundet til at bruge IDE-motoren i motoren og kan bruge din foretrukne IDE eller teksteditor Teksteditorer vs. IDE'er: Hvilken en er bedre for programmerere? Tekstredaktører vs. IDE'er: Hvilken af ​​dem er bedre for programmerere? Det kan være svært at vælge mellem en avanceret IDE og en enklere teksteditor. Vi tilbyder en vis indsigt for at hjælpe dig med at tage denne beslutning. Læs mere for programmering i Godot.

9. Godot er let

Godot standard-eksekverbar er lidt over 60MB og kræver ikke installation. Bare download, pak ud og gå. Foruden sin lille filstørrelse er selve motoren behagelig på lavere drevne systemer.

Én tankebøjende, men fantastisk kendsgerning er, at Godot-motoren er et Godot-spil. Dette betyder, at enhver ydeevne i motoren afspejler ydeevnen for færdige projekter, der er lavet med den.

10. Godot er tværplatform

Godot er tilgængelig til pc, Mac og Linux

Godot er virkelig tværplatform med udviklere på Mac, Windows og Linux. Mange alternative værktøjer er designet med et operativsystem (OS) i tankerne og får problemer, når de porteres til andre.

Selvom det ikke er ukendt, om Godot er tværplatform efter design, rapporterer brugere på hver platform en lignende oplevelse, og alle Godot-spil bygger på flere miljøer. Godot har også en server build, specielt til hosting multiplayer-spil.

Der er endda en Raspberry Pi-version i værkerne, hvilket unødvendigt at sige begeistrer os!

Hvad er Godot ikke god til?

Indtil videre har du set mange gode grunde til at bruge Godot, men hvem er det ikke til? Godot vil ikke producere den næste AAA-blockbuster, men så er det ikke igen, hvem motoren er målrettet mod.

Måske mere kritisk for Indie-udviklere er det faktum, at der i øjeblikket ikke er nogen direkte måde at fremstille Godot-spil til konsoller på. Dette ligger i det faktum, at værktøjerne til at offentliggøre til konsoller er lukket og flyver i lyset af Godots engagement med open source.

Når det er sagt, er der tredjepartsværktøjer under udvikling for at tillade publicering på konsoller, og i betragtning af Godots voksende anvendelse ser det ud til, at konsolmulighederne fortsat vil vokse.

Frihed til at oprette spil med Godot

Godot er gratis og open source, og for nogle mennesker er dette nøglen. Et open source-spiludviklingsværktøj er en perfekt parring for dem, der holder af open source-spil og software generelt.

Godot er en vidunderlig mulighed, men det er måske ikke noget for dig. Heldigvis er der mange muligheder derude for dem, der ønsker at oprette deres egne spil!

Og hvis du gerne vil undersøge andre typer appudvikling, så er du, hvordan du opretter din egen self-host læst-det-senere app Sådan opretter du din egen private selvhostede læste-det-senere app Sådan opretter du din egen Privat selvhost-læst-det-senere app Vil du beholde alle bogmærker, du interesserer dig offline? Vi viser dig, hvordan du opretter dit eget open-source selvhostede webarkiv. Læs mere .

Udforsk mere om: Spiludvikling, Godot Engine, Open Source.