Den bedste Linux-software og -apps
Reklame
Du har skiftet fra Windows eller Mac. Du har valgt en Linux-distro, slået dig ned i et Linux-skrivebordsmiljø og lært de grundlæggende Linux-kommandoer. Nu leder du efter applikationer, der skal installeres. Eller måske er du en længe Linux-bruger, der holder øje med det, der er nyt. Nå, du er kommet til det rigtige sted.
Lås op for snydarket "Væsentlige Linux-kommandoer"!
Dette vil tilmelde dig vores nyhedsbrev
Angiv din oplåsning af e-mail Læs vores privatlivspolitikDet meste af softwaren nedenfor er gratis og open source, og langt de fleste findes i Linux-pakkeadministratorer (såsom Ubuntu Software, GNOME Software eller YaST). Dog er nogle få apps ejendomsretlige, og en koster endda en hel del penge.
Jump Ahead: Browsere | E-mail | Økonomi | Onlinemeddelelser | Vedligeholdelse | Medieredaktører | Medieafspillere | Kontor | Photo Managers | Programmering | Terminaler | Tekstredaktører | Virtualisering
Browsere
Firefox
Med den nye Quantum-opdatering har Mozilla givet folk grund til at tjekke Firefox igen. Linux-brugere kan især være glade for at se support til dekorationer på klientsiden, hvilket får Firefox til at føle sig mere hjemme i skrivebordsmiljøer som GNOME og Elementary OS Pantheon. Mozilla bager personlige indstillinger, der ikke følger med Chrome, en af flere grunde til at overveje at bruge Firefox i stedet 7 grunde til at skifte fra Google Chrome til Mozilla Firefox 7 grunde til at skifte fra Google Chrome til Mozilla Firefox Google Chrome er den mest populære webbrowser, men er det rigtigt for dig? Her er hvorfor du muligvis foretrækker Mozilla Firefox. Læs mere .
Download: Firefox (gratis)
Krom / Chromium
Efter nogle mål er Chrome nu kongen af bakken. Browsen er blevet så kraftig, at du kan købe en Chromebook og udføre det meste af din computing uden at have brug for en anden app. Al denne funktionalitet er tilgængelig på Linux. Du skal hente Chrome fra Googles websted, men du kan downloade Chromium direkte fra mange Linux-repos.
Download: Chrome (gratis)
Download: Chromium (gratis)
Opera
Opera er ikke open source, men det er gratis. Du finder ikke webbrowseren i dine distro repos, men webstedet tilbyder DEB'er og RPM'er for Linux. Opera er ikke næsten så populær som Chrome eller Firefox, men det er den tredje mest almindelige browser, du kan installere på dit Linux-skrivebord. Og da Opera fortsat har brug for måder at differentiere sig på, indeholder den nyeste version en indbygget annonceblokerer og en VPN.
Download: Opera (gratis)
Vivaldi
Vivaldi er ligesom Google Chrome og Opera en proprietær webbrowser baseret på Chromium. Det kommer fra en medstifter af Opera Software, som var utilfreds, da Opera skiftede fra sin egen Presto-webmotor til Chromium. Vivaldi forsøger at genoplive nogle af de funktioner, der er gået tabt i overgangen. Det er et værktøj beregnet til strømbrugere og kommer med flere tilpasningsmuligheder end din typiske browser.
Download: Vivaldi (gratis)
Web (Epiphany) browser
Der er ikke mange browsere, der er udviklet eksplicit til Linux. GNOME-webbrowser, også stadig som Epiphany, er en af de ældre der omkring. Senere versioner tilbyder den bedste integration, du finder med GNOME Shell. Det mangler de tilføjelser, der findes i mainstream-browsere, men nogle brugere kan lide minimalismen, hastigheden og faneisolering, der forhindrer, at et websted, der opfører sig forkert, går ned i hele browseren.
Download: GNOME Web (gratis)
Falkon
Ingen af ovenstående browsere ser helt hjemme på KDE Plasma-skrivebordet. Hvis visuel integration er vigtig for dig, vil jeg foreslå Falkon (tidligere QupZilla). Support er muligvis ikke så solid som ovennævnte browsere, men det vil få dig over det meste af internettet. Med så få Qt-baserede KDE-browsere at vælge imellem, er det nok at se, at Falkon forbliver under udvikling.
Download: Falkon (gratis)
Thunderbird
Thunderbird er e-mail-klienten fra Mozilla. Selvom det ikke rigtigt har navnegenkendelsen som Firefox, er den måske kun anden for Outlook i en dedikeret e-mail-klienters verden. Dette cross-platform værktøj fungerer det samme på Linux som det gør andre steder, så der er en anstændig chance for, at nye Linux-brugere finder det velkendt.
Download: Thunderbird (gratis)
Geary
Geary er ikke den GNOME e-mail-klient, der er standard, men det ser ud til. Denne app kommer fra Yorba, en nu afviklet udvikler af open source-apps, der også bragte os Shotwell-fotoadministrator. Elementary Project har siden gaffet Geary og ændret navnet til Pantheon Mail, men det lover, at fremtidige opdateringer forbliver kompatible med andre distros.
Download: Geary (gratis)
Udvikling
Evolution er den officielle e-mail-klient for GNOME-projektet. Det er vokset længe i tanden, men hvad angår funktioner og stabilitet sammenligner Geary ikke helt. Plus Evolution leveres med en indbygget kalender, adressebog og huskeliste.
Download: Evolution (gratis)
KMail
Vil du have en klient, der føles derhjemme på KDE-skrivebordet? Dette er den ene. KMail er en del af de større Kontact-pakker Linux Desktop E-mail-klienter sammenlignet: Thunderbird vs. Evolution vs. KMail vs. Claws Mail Linux Desktop-e-mail-klienter sammenlignet: Thunderbird vs. Evolution vs. KMail vs. Claws Mail Læs mere, men du kan bruge applikation uafhængigt til en mere let oplevelse.
Download: Kmail (gratis)
Claws Mail
Claws Mail er et godt valg til en letvægtsapp, der ikke har de tunge afhængigheder, der kræves af de fleste af alternativerne. Dette gør det en god pasform på magre desktops som XFCE og LXDE. Med en lang liste med funktioner får du det meste af den funktionalitet, du forventer.
Download: Claws Mail (gratis)
økonomi
GnuCash
Som navnet antyder, er GnuCash en del af GNU-projektet. Det er et gratis og open source alternativ til Intuit Quicken. Appen kan håndtere personlig eller mindre virksomhedsregnskab med mulighed for at importere et antal formater, holde styr på dine lagre og præsentere dine oplysninger i rapporter og grafer.
Download: GnuCash (gratis)
KMyMoney
Hvis du foretrækker Plasma-skrivebordet, føler GnuCash sig ikke helt hjemme. I dette tilfælde skal du tjekke KMyMoney. Det er en veletableret app, der på samme måde er fyldt med funktioner. Layouten bringer endda lidt mere farve ind i det, der kan være en meget tør opgave.
Download: KMyMoney (gratis)
Skrooge
Skrooge er en alternativ mulighed for KDE fans. Hvis KMyMoney ikke importerer dine eksisterende filer, eller du ikke kan lide den måde, den præsenterer oplysninger på, skal du kigge på Skrooge. Det er måske bare det, du leder efter.
Download: Skrooge (gratis)
HomeBank
HomeBank er et GTK-baseret værktøj, der ikke var designet med noget bestemt desktopmiljø i tankerne. Det tilbyder måske den enkleste præsentation af ethvert regnskabsapp på denne liste. Det er også tilgængeligt på det operativsystem, du ønsker, så hvis du hopper frem og tilbage mellem pc'er og MacBooks, kan dette være vejen at gå.
Download: HomeBank (gratis)
Øjeblikkelig udveksling af beskeder
Pidgin
Pidgin er en cross-platform instant messenger, der har eksisteret i årtier og tiltrukket millioner af brugere. Electronic Frontier Foundation gav Pidgin en perfekt score på sit sikre meddelelseskortkort i sommeren 2015, så du behøver ikke at have venner spredt over adskillige messaging-tjenester for at få denne app installeret.
Download: Pidgin (gratis)
Empati
Empati er standardklienten for GNOME. Som et resultat kommer det forudinstalleret på mange distros, der bruger det desktopmiljø. Ud over tekst kan du kommunikere ved hjælp af lyd og video på protokoller understøttet af Telepathy-rammen.
Download: Empathy (gratis)
KDE Telepathy
Dette er KDE-samfundets nye tilgang til instant messaging. Sammenlignet med andre indstillinger tilbyder KDE Telepathy bedre integration med Plasma-skrivebordet. Den erstatter Kopete, KDEs tidligere standard-messenger i mange år.
Download: KDE Telepathy (gratis)
Vedligeholdelse
GNOME Tweak værktøj
På trods af GNOME's fokus på enkelhed kan skrivebordet meget tilpasses. Med den rigtige kombination af udvidelser 8 GNOME Shell-udvidelser, der forbedrer grænsefladen 8 GNOME Shell-udvidelser, der forbedrer grænsefladen Efter at have brugt GNOME i et stykke tid, kan du eventuelt ændre et par ting om oversigtstilstanden eller endda finpudse panelet. Disse otte udvidelser hjælper dig med at gøre netop det! Læs mere og et par ekstra apps, kan du ændre mange aspekter af din computers interface. GNOME Tweak Tool er en af disse ekstra apps. Vil du ændre skrifttyper eller skifte de udvidelser, du har installeret? Dette er stedet at være.
Download: GNOME Tweak Tool (gratis)
Unity Tweak værktøj
Unity Tweak Tool er en lignende app, men den er designet med Ubuntu's Unity-interface i tankerne. Kernekonceptet er det samme. Download denne app for at redigere virtuelle desktops, justere animationer og justere andre aspekter, som Ubuntu ikke lader dig gøre som standard.
Download: Unity Tweak Tool (gratis)
BleachBit
Linux har ikke brug for den form for regelmæssig systemvedligeholdelse, som Windows kræver, men der er tidspunkter, hvor vi måske ønsker at give dele af vores maskiner et powerwash. BleachBit kan gøre det. Dette værktøj sletter filer sikkert og "renser" en stor liste over applikationer.
Download: BleachBit (gratis)
Medieredaktører
Ardour
Audacity er et godt sted at starte, men hvis lyd er dit brød og smør, kan du måske gå op til Ardor. Dette er en fuldstændig digital lydarbejdsstation beregnet til professionel brug. Ardor er ikke det eneste værktøj af sin art til Linux, men det er tilfældigvis det fundament, som andre værktøjer som Mixbus er baseret på.
Download: Ardor (gratis)
Audacity
Audacity er et populært værktøj til optagelse og redigering af lyd. Vil du optage et album eller lave din egen podcast? Audacity er en let anbefaling på tværs af Linux, Windows og Mac OS X.
Download: Audacity (gratis)
GIMP
GIMP er den mest modne og funktionsrige billededitor, der er tilgængelig på ethvert open source-skrivebord. Det er også den bedste gratis applikation af sin art på tværs af ethvert operativsystem. GIMP er et alternativ til PhotoShop og er mere end i stand til at holde sit eget. Nogle mennesker foretrækker muligvis Adobe-grænsefladen, men med tilføjelsen af et enkelt vinduesvisning flere år tilbage kan GIMP føle sig mere kendt, end du tror.
Download: GIMP (gratis)
Krita
Hvis du er en kunstner, der har det godt med en pennen, er Krita den bedste digitale maleri-app til Linux. Mens dette program teknisk er i stand til at redigere billeder, er det bedre egnet til at hjælpe dig med at omdanne et tomt lærred til et kunstværk. Der er masser af børstestilarter at arbejde med, og du har friheden til at finpusse dem eller tilføje dine egne. På trods af al den funktionalitet, der er pakket inde, er interface let at dykke ned i og bruge regelmæssigt.
Download: Krita (gratis)
OpenShot
OpenShot er en fantastisk videoeditor til at oprette en hjemmevideo til at forberede en optagelse til YouTube. Det blev først lanceret i 2008, men det blev meget bedre efter version 2.0. Selvom dette ikke er den slags værktøj, du finder i produktionsstudier, med 3D-animation, komposition, lydblanding og mere, er der masser af avancerede funktioner til rådighed.
Download: OpenShot (gratis)
PiTiVi
Vil du bare have det grundlæggende, såsom evnen til at trimme klip, indsætte overgange og tilføje et par effekter? PiTiVi har du dækket. Det er ikke særlig avanceret, men til hjemmebrug er det et dygtigt værktøj.
Download: PiTiVi (gratis)
Kdenlive
Igen har KDE-projektet en mulighed. Kdenlive er mere kraftfuld end PiTiVi, hvilket gør det til et godt alternativ til OpenShot. Start her, hvis du bruger et QT-baseret skrivebord, selvom du måske stadig vil prøve det, selvom du ikke gør det.
Download: Kdenlive (gratis)
Lightworks
Klar til at blive seriøs? Lightworks er uden tvivl den bedste videoredigeringsprogram på Linux-skrivebordet. Det er godt nok, at flere Hollywood-produktioner har brugt denne app til at producere spillefilm. Men der er en omkostning - en stor. Pro-versionen af Lightworks koster hundreder af dollars. Heldigvis giver den gratis version dig alle de samme værktøjer, så længe du har det godt med at eksportere til MPEG-4 ved 720p.
Download: Lightworks (gratis)
Medieafspillere
VLC
Hvis VLC ikke kan afspille den fil, du vil se, er der en god chance for, at den ikke kan spilles. Denne app er så god til sit job, at det er en af de første installationer, du ser på mange Windows-maskiner. Interfacet kan føles rodet eller forældet, men du bliver ikke skuffet over funktionaliteten.
Download: VLC (gratis)
GNOME-videoer (Totem)
Standardvideoeditoren til GNOME-skrivebordet er enkel af design. Det afspiller alle medieformater, der understøttes af GStreamer. Valgmulighederne er ikke de mest grundige, men det gør et godt stykke arbejde med at holde sig ude af vejen, så du kan fokusere på det, du ser på.
Download: GNOME-videoer (gratis)
Rhythmbox
Rhythmbox er en klassiker. Hvis du har brugt iTunes, ved du, hvordan du navigerer dig rundt i denne one-stop-shop af en musikafspiller. Få adgang til dit bibliotek, lyt til podcasts, og download ny musik fra Creative Commons online butikker. Appen har ikke ændret sig meget i det sidste årti, men det får konsekvent arbejdet gjort.
Download: Rhythmbox (gratis)
Slikkepind
Mens Rhythmbox ser ud af sted på et standard GNOME-skrivebord, føler Lollypop sig hjemme. Det tager designmærker fra den enkle GNOME Music-afspiller, men den kaster ikke efter funktioner - hvilket viser, at det at følge GNOME-retningslinjer ikke kræver, at en app er basisk.
Download: Lollypop (gratis)
Amarok
Amarok er juggernaut for KDE musik scene. Det formår også at pakke de samme funktioner som Rhythmbox (og mere) uden at ligne en iTunes-klon. Du kan justere grænsefladen grundigt og tilføje plugins, så Amarok passer til din smag. Hvis jeg kun kunne anbefale en musikapp på Linux-skrivebordet, ville det være det.
Download: Amarok (gratis)
Clementine
Clementine henter sin inspiration fra Amarok of old. I de mange år siden dens debut er appen vokset til at være egen. I disse dage kan du streame musik fra en række onlinekilder og styre afspilleren ved hjælp af Clementine Android-appen.
Download: Clementine (gratis)
Vokal
Vocal er en podcast-klient udviklet til Elementary OS. Det betyder, at det kommer med al den enkelhed og stil, der er fælles for distroens apps. Softwaren er i en tidlig fase, men dette er en af de mere spændende podcast-relaterede udviklinger Linux har set siden Miro, som ikke har set en opdatering på tre år.
Download: Vocal (gratis)
Kontor
LibreOffice
LibreOffice er den bedste kontorpakke, du kan finde på Linux. Det er så i stand til at påtage sig Microsoft Office De 7 bedste gratis Microsoft Office-alternativer De 7 bedste gratis Microsoft Office-alternativer Microsoft Office er kongen af kontorpakker, men det betyder ikke, at det er den rigtige for dig. Her er nogle andre kontorpakker, du måske kan lide bedre! Læs mere om, at millioner af mennesker installerer det på Windows. Uden at bruge en penge får du de fleste af de funktioner, du kan ønske dig, og stor kompatibilitet med Microsoft Office's dokumentformater.
Download: LibreOffice (gratis)
GNOME Office
LibreOffice er en massiv suite, så det kan føles tungt til tider. GNOME tilbyder en række applikationer bygget eksplicit til gratis desktops 10 Produktive GNOME Office-apps, du har brug for på dit hjemmekontor 10 Produktive GNOME Office-apps, du har brug for på dit hjemmekontor. GNOME Office findes ikke ... eller findes det ikke? Disse ti apps danner ikke en sammenhængende kontorpakke, men de kommer tæt på og hjælper sandsynligvis dig med at være produktiv fra dit Linux-skrivebord. Læs mere, og de optager færre systemressourcer. Hvis du ikke har brug for lige så mange funktioner og ikke er så bekymret for at opretholde kompatibilitet med Microsoft Office, kan du opleve, at du foretrækker AbiWord og Gnumeric frem for LibreOffice Writer og Calc.
Download: GNOME Office (gratis)
Calligra Suite
Calligra er en kontorpakke, der føles hjemme på KDE. Grænsefladen er designet med bredskærmsskærme i tankerne, og ligesom Plasma-skrivebordet som helhed er det meget tilpasselig. Calligra er ikke så moden som LibreOffice eller GNOME Office, men det er værd at bruge, hvis du foretrækker at holde fast ved QT-applikationer.
Download: Calligra Suite (gratis)
WPS Office
Måske vil du bare have noget der ligner og føles som Microsoft Office WPS Office til Linux ser lige så godt ud som MS Office, fungerer endnu bedre WPS Office til Linux ligner så godt som MS Office, fungerer endnu bedre Læs mere. WPS Office gør det, og det er tilgængeligt for Linux. Dette er ikke open source-software, men for mange Linux-brugere er det ikke altid en prioritet.
Download: WPS Office (gratis)
Scribus
Når det kommer til desktoppublicering, kommer to stykker software i tankerne: Microsoft Publisher og Adobe InDesign. Scribus er et gratis og open source-alternativ. Selvom jeg ikke ville betragte Scribe som intuitivt som Publisher eller InDesign, er det fuldt udstyret og får jobbet gjort. Hvis du tager dig tid til at lære Scribus måde at gøre ting på, har du et pålideligt stykke software til at oprette nyhedsbreve, pjecer, magasiner med mere.
Download: Scribus (gratis)
Photo Managers
digiKam
DigiKam er ikke kun det bedste fotoadministrationsprogram, der er tilgængeligt for Linux, du kan hævde, at det er den bedste mulighed på ethvert desktop-operativsystem, periode. Hvis du er en professionel fotograf, der ønsker at skifte til Linux, er dette stedet at starte. DigiKam vil importere RAW-filer, administrere metadata, anvende tags, oprette etiketter og gøre dine terabytes af fotos til noget, der kan håndteres. Hele tiden er det enkelt at være nok for afslappede brugere at omfavne.
Download: digiKam (gratis)
Gwenview
Gwenview er standardbilledvisningen på et KDE Plasma-skrivebord, men det giver også en fantastisk fotobehandling. Du kan browsermapper og foretage enkle redigeringer af filer uden at skulle installere noget ekstra software. Takket være den brede vifte af plugins er det næppe grænsen for, hvad du kan gøre. Gwenview er overbevisende nok til, at du måske ønsker at bruge det, selvom du ikke er fan af KDE.
Download: Gwenview (gratis)
gThumb
Ligesom Gwenview er gThumb en billedfremviser, der kan fungere som fotoadministrator. Det sker også for at være den mest funktionsrige mulighed, der ser hjemme på GNOME-skrivebordet. Det tilbyder en ideel blanding af funktionalitet og enkelhed, der gør det godt til afslappet brug, men det er sandsynligvis ikke den slags software, du gerne vil opbygge en virksomhed med.
Download: gThumb (gratis)
Shotwell
Shotwell er den mest ligefremme fotoadministrator til GTK-baserede desktopmiljøer. Den importerer dine fotos fra et kamera, giver dig en række måder at gruppere dem på, kan anvende tags, åbne RAW-filer og foretage redigeringer. Det indlæses hurtigere end digiKam og giver meget af den samme kernefunktionalitet.
Download: Shotwell (gratis)
For mere om Linux-fotostyring Sådan administreres dine fotos på Linux som en pro Sådan administreres dine fotos på Linux som en pro Flyttet til Linux, men ved ikke, hvordan du administrerer dine fotos? Her er, hvordan du holder styr på disse vigtige fotohukommelser i Linux. Læs mere, se vores nyttige guide.
Programmering
Formørkelse
Eclipse er gå til IDE på Linux, men det bruges også meget på andre operativsystemer. Det har et stort samfund og masser af plugins. Som et resultat er der en god chance for, at Eclipse har de funktioner, du har brug for.
Download: Eclipse (gratis)
Atom
Atom er en tekstredigerer udviklet af GitHub. Målet var at designe en hackbar tekstredigerer i det 21. århundrede. Folk har udviklet så mange plugins, at Atom skaber et godt udviklingsværktøj. Du kan endda bruge det som en IDE.
Download: Atom (gratis)
Geany
Geany er hverken en tekstredaktør eller en fuldstændig IDE; det er en kodeditor Geany - En stor letvægtskodeditor til Linux Geany - En stor letvægtskodeditor til Linux Overraskende tilbyder Linux ikke så mange gode IDE'er (integrerede udviklingsmiljøer). Jeg tror, det skyldes, at de fleste Linux-programmører i dag tog gamle gamle Notepad (eller gedit i dette tilfælde) ud og begyndte ... Læs mere. Du kan kompilere og køre software, se en liste over definerede funktioner i den aktuelle fil med mere.
Download: Geany (gratis)
Terminaler
GNOME-terminal
GNOME Terminal leveres med GNOME-skrivebordet, så det er den, du først møder på Ubuntu, Debian og Fedora. Heldigvis er det tilfældet at være et godt værktøj til jobbet. Du kan skjule menulinjen, justere font- og baggrundsfarver (herunder gøre vinduet gennemsigtigt og ompakke tekst på størrelse).
Download: GNOME-terminal (gratis)
Konsole
Som standardterminal for KDE vises Konsole i enhver KDE-app, der viser sit eget terminalvindue. Dette integrationsniveau mellem apps er en del af det, der gør Plasma-skrivebordet så tiltalende. Det betyder også, at der er mindre grund til at installere Konsole, hvis du ikke er alt for investeret i KDE-økosystemet, selvom det er ret rart at have opdelte terminaler.
Download: Konsole (gratis)
Terminator
Når det er sagt, hvis du virkelig ønsker at se flere terminaler i et vindue, kan du gøre meget bedre end to. Terminator kan sætte fire terminaler i et gitter. Hvis det ikke er nok til at give dig hovedpine, kan du prøve at fordoble dette antal til otte. Terminator har ikke noget imod det.
Download: Terminator (gratis)
Guake
Vil du ikke, at din terminal skal besætte sit eget vindue? Eller gør det let ved at starte en separat app? Uanset hvad foretrækker du måske Guake, en terminal, der falder ned fra toppen af din skærm. Tildel det en tastaturgenvej, og du vil altid have en terminal praktisk. Hvad angår navnet? Det er inspireret af Quake, et videospil, der giver dig adgang til terminalen på denne måde.
Download: Guake (gratis)
Yakuake
Yakuake gør, hvad Guake gør, kun for KDE. Du kender boret nu. Når du ikke bruger et GTK-baseret skrivebord, er det rart at have en alternativ mulighed. Yakuake er en top-down terminal skrevet i QT.
Download: Yakuake (gratis)
Tekstredaktører
gedit
GNOMEs standardteksteditor er en af de mest funktionspakke tekstredaktører til Linux 7 Bedste Linux Tekstredaktører og Gedit Alternativer 7 Bedste Linux Tekstredaktører og Gedit Alternativer Bekymret over, at Gedit er blevet forladt af dens udvikler? Selvom vi ikke ved, hvad fremtiden har, bør en af disse syv Linux-tekstredaktører erstatte en passende. Læs mere . Det er også en god måde at indtaste grundlæggende noter på. Men du vil bruge det, det får vores anbefaling.
Download: Gedit (gratis)
Kate
Kate er standardtekstredigeringsprogrammet for KDE-skrivebordsmiljøet, og det er heller ingen slouch. Da dette er KDE, vi taler om, er meget af den avancerede funktionalitet let at finde i de mange applikationsmenuer. Plus du kan finjustere grænsefladen, indtil dit hjerte indhold.
Download: Kate (gratis)
Sublim tekst
Ikke alle Linux-applikationer er open source, og Sublime Text er et eksempel. Denne proprietære teksteditor er tværplatform, og har fået masser af brugere på Windows og macOS. Distraktionsfri skrivning, muligheden for at redigere to filer side om side og et ekspansivt sæt genveje gør alle Linux-versionen så overbevisende som dem på andre operativsystemer. Der er desuden en stor pulje af community-understøttede plug-ins, der kan gøre oplevelsen til din egen.
Download: Sublim tekst
Virtualisering
VirtualBox
Hvis du har brug for at affyre en virtuel maskine, er Oracle VirtualBox et af de første værktøjer, der kommer til at tænke på. Hvis du har stødt på dette program på Windows, skal du vide, at det også er tilgængeligt på Linux. Det vil også se og føle sig bekendt uanset hvilket skrivebordsmiljø du kører. Det gør VirtualBox til en let anbefaling, selvom der er meget her, som førstegangsbrugere sandsynligvis finder forvirrende.
Download: VirtualBox (gratis)
GNOME-bokse
GNOME Boxes fjerner al forvirring omkring virtuelle maskiner. Alt hvad du skal gøre er at vælge den ISO-fil, du vil indlæse. Den næste ting, du ved, det er åbent i et vindue på dit skrivebord. GNOME-kasser har måske ikke mange muligheder, men det kompenserer for det med hastighed, bekvemmelighed og ren brugervenlighed. Dette er mit personlige yndlingsværktøj til jobbet.
Download: GNOME-bokse (gratis)
Hvor kan du få endnu mere Linux-software og -apps
Hvis du leder efter endnu flere forslag, så tjek disse populære lanceringsprogram til Linux-apper. Vi kunne tilføje mange flere apps til denne liste, og vi agter at gøre det i fremtiden. Indtil da, hvorfor råber du ikke dine favoritter i kommentarerne herunder?
Indtil da er der masser af flere apps, hvor dette kom fra. Åbn bare dit valg af Linux-appbutik, eller tjek Flathub eller Snap Store Flathub vs. Snap Store: De bedste steder til download af Linux-apps Flathub vs. Snap Store: De bedste steder til download af Linux-apps, når du vil downloade Linux-apps, hvordan sammenligner Flathub og Snap Store? Vi pit dem mod hinanden for at finde ud af. Læs mere, og kig dig omkring.
Udforsk mere om: Best Of, Desktop Email Client, Linux Desktop Environment, Longform List, Text Editor.